Papatya Kurabiye

Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
Cevapla
Fırtına
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

Papatya Kurabiye

Mesaj gönderen Fırtına »

http://img.blogcu.com/uploads/cedene_papatyakurabi.JPG

 

Malzemeler;
-1 Paket Margarin
-1 Su Bardağından Bir Parmak Eksik Pudra Şekeri
-3.5 Su Bardağı Şeker
-1 Tatlı Kaşığı Kakao

 

 

Yapılışı;

 

Önhazırlık olarak margarini tavaya alıp eritelim.Margarin eridiğinde hemen ateşten almayıp,2 dk.daha kaynatalım.Ateşten aldığımız yağı soğutalım.Yağın üzeri kaymak tutana kadar buzdolabında bekletelim.
Üzeri kaymaklanan yağa pudra şekeri ilave edip,çatalla iyice karıştıralım.Unu ilave ederek çok pürüzsüz bir hamur olana dek yoğuralım. Hamurdan küçük bir parça koparıp,kakao ile karıştıralım ve yuvarlayalım.Beyaz hamurdan bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Beyaz ve kahverengi hamurlardan uzun çubuklar yapalım.Hafifçe yassıltalım.Verev verev keselim.Verev parçaları yaprak şekline getirelim.Ortaya ya beyaz ,yada kakaolu hamurdan bir parça koyup etrafına diğer renkteki hamurdan parçalar yapıştıralım.Önceden iyice ısıtılmış fırında üzerleri kuruyana dek pişirelim.
KanunTaksimi2008-09-11 06:23:30
Cevapla

“Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir