Zico'dan bombo gibi açıklamalar

Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarının mekanı...
Cevapla
Hawk
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:29 am
İletişim:

Zico'dan bombo gibi açıklamalar

Mesaj gönderen Hawk »

 

http://www.internetspor.com/v3/resim/haber/8551zico.jpg

Star'da yayınlanan Telegol'e katılan Fener'in hocası Zico Anelka'nın gidişinden takımdaki geleceği hakkına kadar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...

http://www.internetspor.com/v3/futbol/img/1x1.gif

F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, daha kariyerinin başında olduğunu ve gidip gitmeyeceği konusunda Başkan Aziz Yıldırım’ın karar vereceğini söyledi. Star TV’de yayınlanan Telegol programına konuşan Arthur Zico A’dan Z’ye şunları söyledi:

* “Kariyerimin daha başındayım. F.Bahçe’ye başarılı olmak için geldim. Büyük camialarda baskı her zaman vardır. Ben Brezilya’nın en büyük kulübü Flamengo’da, Udinese’de oynadım. Hiçbir şeyden korkum yok.

‘KRİSTAL KÜREM YOK’
* Gidip gitmeyeceğim, istifa edip etmeyeceğim başkanın bileceği iştir. Takıma geç katıldım. 1 ay sonra lig başladı. Yeni oyunculardan kurulu, yeni bir kadro var. İhtiyacımız olan zaman. Elimde kristal küre yok ve ben sihirli değilim.

* Anelka kalmak istemedi. Biz onunla kalmak istedik. O sözleri etmişse, yalan söylemiş. Futbolcu olarak saygı duyabilirim ama kişisel olarak saygı duyamıyorum. Alex’le problemi varsa, onu bilemem. D.Kiev maçlarında oynamak için bana söz vermişti. Ama idmana çıkmlayan, yemeklere gelmeyen o, sözünde durmadı. Yüzünüze başka, ardından başka konuşan insanları sevmem. Alex çok zeki bir insan. Öyle kadro falan işlerine girmez. Takımda ise asla bir disiplin sorunum yok. Bunu bir tek Anelka yaptı, o da gitti.

‘HAKAN’I UNUTAMAM’
* Hakan Şükür çok kaliteli ve yetenekli bir golcü. ‘Hakan’ denince aklıma Türkiye-G.Kore maçından sonra güzel bir tablo sergileyip, iki takımı tribünlere götürmesi geliyor.

* Takıma 3 gün izin verdim, programım belliydi. Maçlar belli. Kazansak da, kaybetsek de program değişmez. Ben kaybedince programı değiştiren hoca değilim.

* Yönetimle konuşup, fikir alış verişinde bulunduk. Gelenlerin hepsi benim istediğim oyuncular. Ama onlarla kontratı yapan ben değilim. Görevim saha içinde.

‘KARARI BEN VERİRİM’
* Hedefimiz bu kadroyla iyi oynamak, lig ve UEFA’da sonuna dek gitmek. Kadro buna yeterli. Önemli olan mücadele etmek.

* UEFA Kupası grubunda ise dengeler çok açık, her şey olabilir.

* Başkan şu ana dek sadece 1 kez soyunma odasına geldi. O da kazandığımız bir maçtan sonra. Normal, her başkanın yapabileceği gibi istediği zaman girer, konuşur. Çünkü kulübün sahibi. Bir kez geldi, fikirlerini söyledi, ben de söyledim. Esktra birşey olmadı. Kesinlikle ‘Şunu oynat’ diye birşey söylemedi. Başkanın futbol bilgisi yüksek. Ama kimin oynayacağı kararını ben veririm.

* Daum’dan sonra gelmek handikap değil. O da geldiğinde şanssız sonuçlar aldı. 100. yıl da ben varım. Elimden gelen herşeyi yapacağım. İnşallah Allah yardım eder.

‘KİMSEYİ AYIRMAM’
* Herkesten önce Tuncay’ın bilmesini istedim ve çağırıp ‘Bilmende yarar var, bu maçta Tümer’i oynatacağım’ dedim. Tuncay’a kesinlikle ‘Yabancılar geldi ama onların yerine seni oynatacağım’ demedim.

* Yabancı-Türk ayrımı yapmam. Takımı kurarken kim yararlı olacaksa, onu koyarım. Kimseyi oynatmak zorundayım diye hissetmem. Eldeki yabancılar kaliteli ve belirli seviyenin üstünde oyuncular. Arsenal’da, M.:United’ta R.Madrid’te Barça’da yabancılar çoğunlukta. Kaliteleri iyiyse onları oynatmak kadar normal bir şey olamaz. Yabancılar daha 5 maçtır F.Bahçe’de. Adaptasyon dönemindeler. Öyle bir hava yaratıldı ki, sanki 1 yıldır bu takımla çalışıyoruz hala başarılı olamıyormuşuz gibi.

* Ofansif yapıyı seven bir görüşüm var. Bunu da takıma aktarmaya çalışıyorum. Defansif olarak düzelmemiz gereken şeyler var.

* Tümer ile Tuncay Randers’a karşı birlikte oynadı. Bu benim kişisel tercihim. Tümer, Alex karakterinde biri. Tümer-Tuncay aynı mevkide oynuyorlar. Biri oynuyor. Herkes bir oyuncuyu ister. Benim tercihim böyle.

‘SERVET’E ‘GİT’ DEMEDİM’
* Takımda hazır olan oyuncuları oynatıyorum. Belli bir kadrom var. Oynamayan oyuncu daha çok çalışmak zorunda. Beni istemeyen varsa hemen gidebilir. Gelen teklifleri değerlendirebilir. Kimse benimle çalışmak zorunda değil.

* Servet için ben ‘Gitsin’ demedim. Yönetime iyi bir teklif gelmiş, onlar da gönderdi. Gitmese belki oynamayacaktı. Şimdi oynadığı için milil takımda.”
Cevapla

“Fenerbahçe & Galatasaray” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir