svchost.exe (Dikkat)

Bilgisayarınızı Her Türlü Saldırılardan Koruyun
Cevapla
invertor
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen invertor »

svchost.exe adı ile gizlenen yeni nesil keyloger'a dikkat

 

En güncel temizleme yöntemleri  konunun sonuna eklenecektir

 

svchost.exe adı ile gizlenen yeni nesil keyloger Hakkında:

 

svchost.exe  Yeni nesil Türk Yapımı   Güzel bir Keyloger client'i  dir.  Ticari amaçlı yapılmıştır ve kötü amaçlarda  kullanılmaktadır. Buradaki  svchost.exe  ismini   yapımcı istediği zaman değişebilmektedir.  örnek: aa.exe  gibi, svchost.exe  adı  keyloger clientini oluşturan program ile standart olarak gelmektedir. 

Bu keyloger  Şifrelerinizin  ve kişisel bilgilerinizin  çalınması amacı ile kullanılır.

Eğer pc nize bulaşmış ise ; Pc nizde girmiş olduğunuz internet adresleri, Girmiş olduğunuz bütün  kullanıcı adı ve  şifreler, yazmış olduğunuz ve kopyala yapıştır  yaptığınız bütün yazılar, pc nizin ekran görüntüsü,…vs   periyodik bir şekilde belirtilen zaman aralıklarında   yapımcının belirtmiş olduğu  adrese  yollamaktadır.

Client’i oluşturan kişi dosya ismini istediği gibi değiştire bilir  fakat  bulaştığında   görev yöneticisi işlemler menusunde svchost.exe olarak gözükür.  “Eğer yapımcı  standart  olan svchost.exe ismini değiştirirse  görev yöneticisinde isim farklı gözüke bilir”

Şimdi diyeceksiniz   sistemde  birçok  svchost.exe çalışıyor  bunun keyloger olduğunu nasıl anlayacağız.

Hemen açıklık getirelim;

http://www.bilgineferi.com/forum/uploads/20090705_030325_1_copyedited.JPG
                                         

 

 

 

Svchost.exe ler  oturum açma adınız ile çalışmazlar eğer aşağıdaki gibi  çalışıyorsa;

 

http://www.bilgineferi.com/forum/uploads/20090705_030354_2_copyedited.JPG

Örneğin; Oturum açma adınız xxx ise   svchost.exe nin karşısında  yani kullanıcı adı kısmında  xxx yazıyorsa  pc nize keyloger bulaşmış demektir.

 

 

Bu keyloger kendi kendine bulaşmaz  bulaşması için   svchost.exe dosyasının çalıştırılması gerekir  Dosya adındaki svchost kısmının  değişik olabileceğini daha önceden belirtmiştik.

 

Dosyanın simgesi  farklı olabilir  basit bir örnek verecek olursak   gönderen kişi dosyanın simgesini  "mp3" müzik dosyası gibi ayarlarlıyabilir  içine de  bir müzik dosyası gömüp bulaştırmak istediği kişiye gönderir  ve   dosyayı  alan kişi müzik dinlemek için  o dosyayı çalıştırdığında   keyloger bulaşmış olur.

Not: Bu tür durumlarda   şüphe duyuyorsanız dosya uzantısını kontrol ediniz. Yukarıda bahsttiğim örnekteki  mp3 dosyasının  uzantısı .mp3 değil .exe dir. Ama .exe uzantılı bir dosyanın  içerisine gömülmüştür.

Anti virüs yazılımlarına yakalanmamaktadır   son zamanlarda kaspersky internetsecurity  yazılımına “Backdoor.Win32.Delf.osq” olarak  yakalanmaktadır. Eğer yapımcı tarafından keyloger’in güncellemesi yapılırsa  anti virüs yazılımlarına  yakalanmama ihtimali yüksektir. Şuan itibari ile  anti virüs yazılımlarına yakalanmamaktadır.

svchost.exe adı altında bulaşan   keyloger  Pc nize bulaşmış ise aşağıda  bahsettiğim yöntemi kullanarak temizleye bilirsiniz. Keyloger  bizzat tarafımdan test edilmiştir.

Bulaştığı zaman

Vindows işletim sistemlerine bulaşır...

 

Standart olarak : Xp' de C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız\Application Data     içerisine  svchost.exe, SCVHOST.exe,  ntlog.sys,  ntsys.dll  olarak 4 dosya şeklinde bulaşır.

 

Güncel

 

Şuanki Güncellenmiş halinde 2 şekilde bulaşır

 

1: Bulaştığı andan itibaren aktif olur

   

C:\Documents and Settings\sizin otorum açma adınız\Application Data     içerisine  SVCHOT.EXE,  ntlog.sys, NTCOM.DLL
S3Z3R
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen S3Z3R »

İyi bir çalışma yapmışsın yine  :)

    Eline sağlık .......
dimenor55
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:31 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen dimenor55 »

teşekkürler... 
DirtyNigga
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen DirtyNigga »

Çok teşekkürler bu bilgi için. Fakat benim görev yöneticisinde Kullanıcı Adı bölümünde hiçbirşey yazmıyor.
Sadece "Sistem Boşta İşlemi" SYSTEM adlı kullanıcı adı altında çalışıyor. Diğer çalışan bütün uygulamaların Kullancı Adı bölümleri boş. Bu sorun için bir çözüm var mıdır acaba ?
ayhanaz
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen ayhanaz »

UYARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER SİZİ SAYGIYLA İZLEMEYE VE PROBLEMLERİMİ SİTENİZDEN GÜVENLE ÇÖZMEYE DEVAM EDİYORUM TEŞEKKÜRLER
S3Z3R
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen S3Z3R »

Bilgineferi farkı bu olsa gerek. Her zaman bizi takip etmeye devam edin...
kral
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:29 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen kral »

Konu için teşekkürler invertor

 

[QUOTE=DirtyNigga]Çok teşekkürler bu bilgi için. Fakat benim görev yöneticisinde Kullanıcı Adı bölümünde hiçbirşey yazmıyor.
Sadece "Sistem Boşta İşlemi" SYSTEM adlı kullanıcı adı altında çalışıyor. Diğer çalışan bütün uygulamaların Kullancı Adı bölümleri boş. Bu sorun için bir çözüm var mıdır acaba ?
[/QUOTE]

 

Konu hakkında sizin  ve diğer kullanıcılar için  hazırlamış olduğum  Aşağıdaki konuyu inceleyiniz.

 

http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7799&PN=1
invertor
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen invertor »

windovs 7 için temizleme yöntemi + video eklenmiştir.
S3Z3R
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen S3Z3R »

İnvertor  Türkiyede bir ilk svchost.exe windows 7 için anlatım ve video

 

Çalışmaların tüm forumlara kaynak durumda.
invertor
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

svchost.exe (Dikkat)

Mesaj gönderen invertor »

Güncelleme eklenmiştir

 

Standart olarak  yaygın olan bu  keylogger'in  temizliği yukarıdakigibidir.

 

Önemli: En kötü ihtimal Eğer yapımcı  standart  olan svchost.exe ismini değiştirirse  svchost exe yerine farklı isimler olabilir.

 

Benim analizime göre ismi ne olursa olsun  bu keylogger'ın registry de bulaştığı yerler bellidir.

 

 

Bu gibi durumda tesbiti yukarıda anlatılmıştır

  

 

[QUOTE=S3Z3R]İnvertor  Türkiyede bir ilk svchost.exe windows 7 için anlatım ve video

 

Çalışmaların tüm forumlara kaynak durumda.
[/QUOTE]

 

Teşekkürler S3Z3R  standart olarak svchost.exe  adı altında  bulaşan bu keyloggerin ilk anlatımı sanırım bilgineferi.com' a ait.

 

 

Konuyu paylaşanlar kaynağı eklerseler  devamlı güncel temizleme yöntemi ile irtibatta olur.

 

Kaynak  göstermeleri  güzel birşey

 

  

Saygılarımla
invertor2009-07-25 06:07:26
Cevapla

“Güvenlik Programları, Güvenlik ve Güvenlik açıkları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir