Rus "hacker"lar ateşkes tanımıyor

Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
Cevapla
S3Z3R
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

Rus "hacker"lar ateşkes tanımıyor

Mesaj gönderen S3Z3R »

Rus "hacker"lar ateşkes tanımıyor

 

 

http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20080814040015_rushacker.jpg

 

Gürcistan'ın Güney Osetya'ya girişiyle başlayan Rusya kaynaklı bilgisayar korsanı saldırıları durmak bilmiyor.

Gürcistan'în beş gün önce özerk Güney Osetya'yı bombalaması ve Rusya'nın "N'oluyor len!" diye bölgeye dalması sonucu başlayan çatışmalar, Rus bilgisayar korsanlarının da milli duygularını harekete geçirerek Gürcü devlet ve özel web sitelerine girişmelerine neden olmuştu. Botnetlerle Gürcistan sitelerini yavaşlatan korsanlar, Gürcistan parlamentosunun da sitesini kırıp devlet başkanı Mikhail Saakaşvili'yi Hitler'e benzeten resimlerle donatmışlardı.

Rusya, ateşkese yanaştığını ve Avrupa Birliğini de aracı tayin ettiğini bildiği halde, Rus internet saldırıları hala yavaşlamadı. Sahte trafiği durdurmayan korsanlar, dün gece de Saakaşvili'nin Amerika'da bir sunucudan yayın yapan sitesini göçertti. Tulip Systems isimli firmaya ait olan sunucuyu koruma çabaları, zaten Rus bilgisayar korsanlarından gözü korkmuş olan Amerikalı güvenlikçileri bütün gece uyutmadı

Kaynak
OSCAR2008-08-14 06:00:12
Cevapla

“Bilim ve Teknoloji” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir