Seagate Çin Yolcusu

Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
Cevapla
yks
Mesajlar: 0
Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
İletişim:

Seagate Çin Yolcusu

Mesaj gönderen yks »

 

 

http://www.veteknoloji.com/uploadresimler/haberler/r_20070827102157_seagate.jpg

Sabit disk devi Seagate'e bile talip çıktı. Adı belirsiz Çinli bir şirket Amerika merkezli sabit disk üreticisini kendi bünyesine katmak için çalışmaya başladı.

Daha anlaşılır bir tanım yapmak gerekirse, çalışan sayısı Şükrü Saraçoğlu stadını durdurabilecek düzeyde olan Seagate Technology, en büyük disk üreticisi olmanın yanında çalışan miktarıyla da büyük bir şirket. Bunun da en büyük sebebi, sadece depolama ürünleri üretseler de neredeyse her parçanın şirket bünyesinde ve ayrı ayrı fabrikalarda ve farklı ülkelerde üretilmesi diyebiliriz. Sabit diskler için sadece birkaç milimetrekarelik okuma kafası üreten fabrikası bile "Benimle kafa mı buluyorsunuz?" dedirtecek kadar büyük; daha ne diyelim.

Parayı Veren Düdüğü Çalar (mı?)

Her ne kadar Seagate yönetimi Bizim satılık şirketimiz yok! şeklinde konuşsa da, şirketin mali yapısı sebebiyle paydaşlar ikna edilebilirse teknik olarak bir engel kalmıyor. Bu sırada Birleşik Devletler'in devlet kısmında küçük çaplı bir panik yaşanıyor. Hani olur da bir satış gerçekleşirse Çin'in komünist diskleri bizi yer mi? derdine düşen derin devlet, her ne kadar sabit disk ürünlerinin ihracatının denetim altında olmaması sebebiyle Yahu neden geriliyoruz ki? dese de diğer taraftan içleri içlerini yiyor diyebiliriz.
Cevapla

“Bilim ve Teknoloji” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir