AOF Geçmiş dönemlerde çıkmış soruları PDF formatında indirme yöntemi - Yeni

Bilgisayarımızda Olması Gereken Tüm Programların Resimli ve Yazılı Anlatımlarını Burada bulabilirsiniz...
invertor
İletişim:

Mesaj gönderen invertor »

E-öğrenme'den "AOF Çıkmış  sınav Sorularını ve cevap anahtarlarını"  SWF veya PDF Formatında indirme yöntemi

Bilindiği üzere  AOF    sitesinden geçmiş yıllara ait çıkmış sorular  indirilemiyor  bende konu hakkında  Lüzumu üzerine bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim.

------------------------------------------------------------------

Konu: xp, vista ve windows 7 de sorunsuz bir şekilde AOF ' nin  sitesinden   istediğiniz derslerin geçmiş yıllara ait soru ve cevaplarını pdf   formatında indirme.

Bilgisayarınızda  Flash player yüklü değilse  Flash Player  programını aşağıdaki linkten  indirip bilgisayarınıza kurun

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=adobe-flash-player&lid=3040

Bilgisayarınızda  Acrobat reader yüklü değilse, Adobe Reader  Programını aşağıdaki linkten indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=adobe-reader&lid=638

Eğer soruları pdf formatına çevirmek  istiyorsanız "Tavsiye ederim"  aşağıdaki linkten PDFCreator programı  indirip bilgisayarınıza kurun

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=pdfcreator&lid=685

Not: Lİnkler açılmıyorsa linkleri kopyalayapıştır yaparak açmayı deneyin sorunsuz bir şekilde açılır.

------------------------------------------------------------------

Başlıyoruz;  

Not: Anlatım İnternet Explorer a göre yapılacağından  bu işlemler için internet explorer kullanmalısınız

1 - İnternet explorer kapalı iken  Xp kullanıyorsanız Çalıştıra  %USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files  yazıp "veya kopyala yapıştır yapıp" çalıştırın.    Eğer  Vista veya windows 7 kullanıyorsanız   çalıştıra  %USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files\Low\Content.IE5\0LFMRKSJ  yazıp "veya kopyala yapıştır yapıp"  çalıştırın  Açılan klasörün içeriğini tamamen silin silinmeyenler olursa  kalsın  silme işlemi bittikten sonra klasörü kapatmayın lazım olacak ;)

2 -  http://eogrenme.anadolu.edu.tr/   sitesinden  TC Kimlik numaranız ile oturum açın

3 - Fakülte seçiniz  kısmından  sınav sorularını seçin

4 - Sınav sorularını almak istediğiniz öğretim yılını seçin

5 - Ara sınav, Yıl sonu sınavı  veya Bütünleme Sınavı sorularından istediğinizi seçin

6 - Sol tarafta bulunan e-kitap bölümünü tıklayın   indirmek istediğiniz derslerin  sınav sorularını  sırası ile tıklayıp açılmasını bekleyin.

Şimdi kayıt işlemine geçiyoruz

* 1. Adımda açmış olduğumuz klasörün içerisindeki swf  uzantılı dosyaları inceleyeceğiz

* Bu klasörde; KitapSWF ile başlayan  swf uzantılı dosyalar, indirmek istediğimiz sınav sorularıdır.   Bunların birer kopyapsını almanız yeterlidir. Bu dosyaları internet explorer ilede görüntülüyebilirsiniz

* PDF olarak  kopyanını almak istiyorsanız "Tavsiye ederim"  indirmiş olduğunuz  swf uzantılı sınav soru kitapçığını internet explorer ile  veya Flash player ile açın 

Örnek:

Not: Sayfayı Pdf formatında veya normal olarak Yazdırmak için Resimde işaretlediğim alandaki yazıcı simgesine tıklamanız lazım aksi taktirde  yazmaz.

Ben internet explorer ile açtım

http://www.bilgineferi.com/forum/uploads/20100505_094950_aof.png

İşaretli alanda bulunan  yazıcı simgesine tıklayın  sonra karşımıza gelen pencereden  yazıcı seç kısmında PDFCreator  seçili olması lazım Yazdıra tıklayın

http://www.bilgineferi.com/forum/uploads/20100505_095032_aof2.png

sonra kaydet'e tıklayıp  masaüstünü kayıt yeri olarak gösterdinizmi  işlemimiz tamamdır.

Sonuç: İndirdiğiniz sorular  artık PDF olarak karşınızda...

Takıldığınız yer olursa yardımcı olabilirim konuya  yazmanız yeterlidir.

Saygılarımla

invertor

invertor2011-04-29 01:36:27
yilalp
İletişim:

Mesaj gönderen yilalp »

Çok güel bir paylaşım. Kaynak da güzel. Seneye sınavlara girerken mutlaka deneyeceğim.
S3Z3R
İletişim:

Mesaj gönderen S3Z3R »

invertor çok teşekkürler eline sağlık 
AJAN
İletişim:

Mesaj gönderen AJAN »

inventor emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş...
maagul
İletişim:

Mesaj gönderen maagul »

kaydediyorum fakat hatalı diyor pdf açılmıyor
mbozbas
İletişim:

Mesaj gönderen mbozbas »

mrb arkadaşım
emeğiniz için teşekkürler. ben windows7 ultimate kullanıyorum expoler9 kullanıyorum. bir türlü indiremedim. geçenlerde windows xp kullanırken sorunsuz halletmiştim. ama şimdi takıldım. yardımcı olursanız sevinirim.

iyi günler.

mbozbas@msn.com
CEMİLE
İletişim:

Mesaj gönderen CEMİLE »

dediğinizi yaptım pdf creator ü indirip kurdum fakat yazdır dan çıkan menüde simgeyi seçmiş olduğum halde ikinci aşamada açılması gereken pencere açılmıyorneyi yanlış yapıyorum acaba
invertor
İletişim:

Mesaj gönderen invertor »

[QUOTE=CEMİLE]dediğinizi yaptım pdf creator ü indirip kurdum fakat yazdır dan çıkan menüde simgeyi seçmiş olduğum halde ikinci aşamada açılması gereken pencere açılmıyorneyi yanlış yapıyorum acaba [/QUOTE]

PDFCreator 'ü yükledikten sonra  Birinci resimde bulunan kırmızı ile işaretlenmiş alana tıklayın açılan pencerede yazıcı Seç kısmında   bulunan yazıcılardan  PDFCreator 'ü seçip yazdır'ı tıklayın.

Sonra karşınıza çıkan ekrandan  kaydet'e tıklayıp  masaüstünü kayıt yeri olarak gösterdinizmi  işlemimiz tamamdır.

“Yazılı ve Görsel Program Anlatımları” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir