Bilgisayar sistemleri girilen bilgileri depolama ve kaydetme özelliğine sahiptir. ’’ Ortak bilgisayar uygulamaları ’’ kişisel güvenlik ve bilgilerin gizliliği konusunda bazı güvenlik problemlerinin oluşmasına olanak tanır.
Ortak bilgisayar uygulamalarında, kişisel güvenliği sağlamalaya yönelik uygulanan bazı güvenlik metotları, bilgilerin gizliliği ve kişisel güvenlik konularında bazı risklerin ortadan kalkmasını sağlayabailir.
» Ortak bilgisayar uygulamalarında dikkat edilmesi gereken güvenlik önlemleri;
»» Bilgisayar konusuda yeterli bilgi ve deneyime sahip değilseniz, kredi kartı ve mali bilgilerinizi kendi bilgisayarınız dışında başka bir bilgisayarda işlem ve uygulamaya sokmayın.
»» Herhangi bir iletişim aracınızı açarken ( MSN, ICQ, Cam Frog v.b ) kullanıcı adı ve parola bilgilerinizin sistemde kayıtlı kalmaması için hatırlatma seçeneklerini devre dışı bırakın.
»» Bilgisayarın başından ayrılırken tüm hesap ve programları kapatın, ctrl + alt + delete fonksiyonunu uygulayarak kontrol edin.
»» Kredi kartı ile yapılan alışverişlerinizi güvenli olmayan, internet cafe, kütüphane v.b ortamlarda gerçekleştirmeyin. Ana makinadan izlenebilir, bigilerinizin başkaları tarafından kullanılmasına olanak tanıyabilirsiniz.
»» Önemli bilgilerinizi işleme sokarken, görüntü ekranını (monitörü) kendinize sabitleyin ve izlenmediğinize dair emin olun.
»» Ofis, büro v.b çoklu ortam uygulamalarında önemli dosya ve klasörlerinizi şifreleyin.
» Web ile ilgili uygulamalarınızı tamamladıktan sonra geçmiş dosyalarınızı ve bilgilerinizi silin.
İnternet explorer’i açtıkdan sonra : Araçlar >> İnternet Seçenekleri;
Araçlar >> İnternet seçenekleri >> Tanımlama Bilgisi Sil;
Araçlar >> İnternet seçenekleri >> Tanımlama Bilgisi Sil >> Dosyal Sil
http://img407.imageshack.us/img407/1238/77089883pg9.png
Araçlar >> İnternet seçenekleri >> Tanımlama Bilgisi Sil >> Dosyal Sil >> Geçmişi Sil;
http://img143.imageshack.us/img143/420/33363155rr1.png
» Web ile ilgili uygulamalarınızı tamamladıktan sonra ’’ Parola Hatırlatma ’’ Özelliklerini silin.
İnternet explorer’i açtıkdan sonra : Araçlar >> İnternet Seçenekleri;
İnternet explorer’i açtıkdan sonra : Araçlar >> İnternet Seçenekleri >> İçerik;
http://img218.imageshack.us/img218/1064/16153533hv9.png
İnternet explorer’i açtıkdan sonra : Araçlar >> İnternet Seçenekleri >> İçerik >> Otomotik Tamamla;
http://img408.imageshack.us/img408/1192/83364960yw1.png
İnternet explorer’i açtıkdan sonra : Araçlar >> İnternet Seçenekleri >> İçerik >> Otomotik Tamamla >> Formları Sil >> Parolaları Sil;
http://img68.imageshack.us/img68/2788/77204364eu9.png
Saygılar.
Bilgisayarda Kişisel Güvenlik
-
megabros
- Mesajlar: 0
- Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:31 am
- İletişim:
-
invertor
- Mesajlar: 0
- Kayıt: Sal Şub 24, 2026 11:30 am
- İletişim:
Bilgisayarda Kişisel Güvenlik
Bilgilendirme için teşekkürler
Bu işlemleri program vasıtası ile tek tuşla yapmak isteyenlere Tracks Eraser Pro Programını tavsiye ederim.
Bu işlemleri program vasıtası ile tek tuşla yapmak isteyenlere Tracks Eraser Pro Programını tavsiye ederim.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir