Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Güllaç Tatlısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Güllaç Tatlısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Güllaç Tatlısı
    Gönderim Zamanı: 17-09-2008 Saat 08:14

 
Malzemeler;

8 adet güllaç yaprağı
1,5 lt. süt
1,5 su bardağı toz şeker
1-2 adet muz
Fıstık veya çekilmiş badem (yerine ceviz de kullanılabilir)
 
Hazırlanışı;

Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır, ocağın altı kapatılır. Bir tane güllaç yaprağı dikdörtgen borcama uygun şekilde kesilerek yerleştirilir. Üzerine bir kepçe şekerli sütten gezdirilir. İkinci bir yaprak yerleştirilip yine süt ile ıslatılır, ilk dört yaprak için de aynı işlem tekrarlanır. Bu arada süt hep sıcak olmalı((soğursa tekrar ısıtılır) ancak kaynar olmamalıdır ve her yaprak süt ile ıslatıldıktan sonra kuru kalmaması için kepçe veya kaşığın sırtı ile üzerine bastırılarak iyice ıslatılır. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir, badem serpilir. Muzların üzerine bir güllaç yaprağı daha yerleştirilip, süt ile ıslatılır. Diğer yapraklar için de aynı işlem tekrarlanır. Kalan süt üzerine gezdirilir, dinlenmeye bırakılır. Daha sonra üzeri toz fıstık ve nar taneleriyle süslenir.
 
Not;Güllaç yapraklarının cisine göre sütü çekme miktarı değişebilir, eğer güllaç sütü çektikten sonra üzeri kuru gibiyse biraz şekerli süt hazırlanıp(sıcağa yakın ılık) üzerine dökülür.

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.207 Saniyede Yüklendi.