Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Güllaç Tatlısı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5200
Tarih: 21-11-2024 Saat 20:55


Konu: Güllaç Tatlısı
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Güllaç Tatlısı
Mesaj Tarihi: 17-09-2008 Saat 08:14

 
Malzemeler;

8 adet güllaç yaprağı
1,5 lt. süt
1,5 su bardağı toz şeker
1-2 adet muz
Fıstık veya çekilmiş badem (yerine ceviz de kullanılabilir)
 
Hazırlanışı;

Süt ve şeker bir tencerede kaynatılır, ocağın altı kapatılır. Bir tane güllaç yaprağı dikdörtgen borcama uygun şekilde kesilerek yerleştirilir. Üzerine bir kepçe şekerli sütten gezdirilir. İkinci bir yaprak yerleştirilip yine süt ile ıslatılır, ilk dört yaprak için de aynı işlem tekrarlanır. Bu arada süt hep sıcak olmalı((soğursa tekrar ısıtılır) ancak kaynar olmamalıdır ve her yaprak süt ile ıslatıldıktan sonra kuru kalmaması için kepçe veya kaşığın sırtı ile üzerine bastırılarak iyice ıslatılır. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir, badem serpilir. Muzların üzerine bir güllaç yaprağı daha yerleştirilip, süt ile ıslatılır. Diğer yapraklar için de aynı işlem tekrarlanır. Kalan süt üzerine gezdirilir, dinlenmeye bırakılır. Daha sonra üzeri toz fıstık ve nar taneleriyle süslenir.
 
Not;Güllaç yapraklarının cisine göre sütü çekme miktarı değişebilir, eğer güllaç sütü çektikten sonra üzeri kuru gibiyse biraz şekerli süt hazırlanıp(sıcağa yakın ılık) üzerine dökülür.


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat