Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Teknolojik bakkal..!!!!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Teknolojik bakkal..!!!!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknolojik bakkal..!!!!!!
    Gönderim Zamanı: 16-10-2008 Saat 13:06
 
 
 
 
 
MSN'den "2 ekmek, 1 süt" yazıyorsunuz anında geliyor...

Malatya'da bir bakkal, yaptırdığı web sayfasıyla ürünlerini tanıtıyor, MSN ile sipariş alıyor. Siparişleri adreslere götüren çocuklara telsiz yardımıyla ulaşarak yeni siparişleri bildiriyor.

Zafer Mahallesi'nde bakkallık yapan Yaşar Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişen koşullar ve hızla gelişen teknoloji nedeniyle küçük esnafın ayakta kalabilmesinin zorlaştığını, alışveriş merkezleri karşısında ayakta kalabilmek ve mahalle bakkallığını modernize edebilmek için teknolojiyi lehine çevirmeye çalıştığını söyledi.

''Uzun yıllardır bakkallık yaparak aileme bakıyorum. Başka bir iş alanına atılmam veya farklı bir iş yapmaya kalkmam doğru olmayacaktı. Bu nedenle kendimi çağın gerekliklerine göre yenilemem gerektiğini düşündüm'' diyen Baran, bakkallığı günün ihtiyaçlarına yanıt verebilir bir duruma getirebilmek için yaptıklarını şöyle anlattı:

''Bakkal olarak çalışıyorsunuz, ancak çevrenizde çok büyük alışveriş merkezleri açılıyor. Reklam yapıyorlarservis imkanı sunuyorlar. Dolayısıyla insanlar bu yerleri tercih etmeye başlıyor. Yapmaya çalıştığım şey; bakkallığı modernize edip günümüz şartlarında ihtiyaçlara yanıt veren bir pozisyona getirmekti. Öncelikle bir web sayfası hazırlatarak insanların buradan ürünleri ve markaları görebilmelerini sağladım. Ardından MSN yoluyla sipariş almaya başladım. MSN kullanıcıları ücretsiz olduğu için bu yolu tercih ediyorlar. Şu anda mahallede her vatandaş tarafından bilinen ve tercih edilen bir hizmetimiz var.''

Verdiği hizmetlerin mahallede kadınlar tarafından daha çok tercih edildiğini aifade eden Baran, siparişe çıkan çocuklardan birine ulaşması gerektiğinde telefon yerine telsiz kullanarak giderlerini azaltmaya gittiğini belirtti.

Baran, babası, üç çocuğu ve eşiyle birlikte çalıştığını, işlerin açılması sonucu mahallede ikinci bir bakkal daha açtığını söyledi..

Kaynak


Düzenleyen Fırtına - 16-10-2008 Saat 13:08

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
invertor Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge
İnventor

Kayıt Tarihi: 18-01-2008
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 3365
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı invertor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-10-2008 Saat 14:56
eee teknolojinin nimetlerinden yararlanıyor  çok güzel bir düşünce ve uygulama..
Yukarı Dön
hemşirerose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı hemşirerose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-10-2008 Saat 14:30
teknolojide çareler tükenmez değişen hayat şartları aslında insanların hayal gücünü arttırıyo daha zeki yöntemler yapmalarını sağlıyo güzel paylaşım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.