Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kişisel Güvenlik Bülteni
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kişisel Güvenlik Bülteni

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kişisel Güvenlik Bülteni
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 14:25
   Bundan böyle bölümümüzde sizlerden de gelecek yenilikçi haberler doğrultusunda kişisel güvenlik bülteni adı altına bu konuyu açmayı uygun gördüm ve sürekli güncellenecek olan bu konuda sizlerin web ortamında kişisel pc güvenliğinizi sağlayacağınız makalelere yer verecek ve bu anlamda alınacak tedbirler ile kullanılacak yazalımlardan bahsetmeye gayret göstereceğiz..

Öncelikle kişisel güvenlik deyince aklımıza ilk gelen olay tabii k tahmin edeceğiniz üzere sanal alemde ki kişisel güvenliğiniz gelmeli ancak bundan önce kullandığınız bilgisayarınızda ki güvenliğiniz ön plana çıkmaktadır.

                İşte bu anlamda sizlere edeceğim birkaç kelamın olduğunu var sayıyoruz bunlar öncelikle her şeyin basında gelen bilgisayarınızda kullandığınız yazılımlar ile alakalı durumlardan ibaret öncelikel kullandığınız işletim sisteminin düzgün kurulu olup olmadığını bilmemiz gerekecek şimdi diyeceksiniz ki ne alakası var diye öyle demeyin çok alakası var

1-Kullandığı nız işletim sistemi lisanslı olmalı

2-Kullanacağımız virus programı muhakkak lisanslı olmalı

      Bu iki önemli ayrıntı birçok noktada web ortamında bize sağlam bir backround sağlayacak ve  daha güvenli sörf yapmamıza imkan tanıyacaktır. Tabii her birimiz web de birçok siteye üyelikler ve kendi kullandığımız bir takım uygulamalara giriş için kullandığımız k.adı ve şifrelerimiz bulunmak da gelelim bir diğer meseleye o da tahmin edeceğiniz üzere bu gibi uyguamalarda belirleyeceğimiz şifrelerimize.

 

Şifre seçerken harf, sayı ve karakter kullanılmalıdır. Bu şifrenin tahmin edilebilme oranını düşürür. Örneğin; d3n3m3!* Şifrede ki karakterlerin kombinasyonu farklı olmalıdır. Çünkü art arda kombinasyon değişmese tahmin edilebilir.  Örneğin ; Alperalper olmamalıdır.  *Şifrelerinizde adınız,soyadınız,cep numaranız,doğum tarihinin olmamasına özen göstermeniz lazımdır. Çünkü şifrenize ulaşmak isteyen kişiler önce size Sosyal Mühendislik olarak adlandırılan yollar ile bilgilerinizi alabilir. Ve bu bilgileri şifrelerinizde kullanarak tahmin edebilir.

          Buna örnek vermek gerekirse Alper86cicek v. b şifrelerin tahmini yapılmaktadır. Örneğin ; alp13dps- gibi şifreler kullanılmalıdır. *Şifrelerinizi olabildiğince uzun tutmaya çalışın ve farklı karakterler girdiğinizde şifrenin kombinasyonu güçleşecektir. *Herhangi bir hesapta kullandığınız şifreyi başka hesabınızda da kullanmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü aynı şifreyi kullandığınız bir hesap ele geçirilirse diğer hesabınızda ele geçirilmektedir. *Umuma açık alanlarda kullandığınız ya da ortak olarak kullandığınız bilgisayarlarda hesap girişlerinizde “beni sonra hatırla” seçeneğinin işaretli olmamasına dikkat etmelisiniz. *Hesaptaki işiniz bittikten sonra direk sayfayı kapatmadan çıkış/logout bölümünü kullanarak çıkış işleminizi gerçekleştirdikten sonra tarayıcınızı kapatabilirsiniz. *Artık şifrelerinizi girerken sanal klavyeyi tavsiye etmiyorum. Günümüz teknolojisi gün geçtikçe ilerlemektedir. Yazılımcıların yazdığı zararlı yazılım olan Keylogger’ların bir çoğu anlık görüntü olarak sanal klavye den girilen şifreler tespit edilebilmektedir. *Bilgisayarınıza zararlı yazılım bulaştığı zaman şifreleriniz elden gidebilir. Zararlı yazılım bulaşmış olsa bile şifrelerinizi güvenli bir yerde saklamak ve korumak için ; KeePass ve KeyScrambler programlarını tavsiye ediyorum.

         Şimdi bu programlar sayesinde ortamınızı daha güvenli ve de daha emin dolaşabilecek ve sorunsuz web dolaşımı sağlayabileceksiniz..

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.