Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Gül Tatlısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Gül Tatlısı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gül Tatlısı
    Gönderim Zamanı: 22-09-2008 Saat 14:32
 
Malzemeler;
 
2 su bardağı iri boy İrmik
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1/2 paket Margarin oda sıcaklığında
Aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Yoğurt
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
ŞURUB İÇİN
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
1/2 Limonun Suyu
 
Yapılışı:
 
Sırayla erimiş margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurt ve irmik karıştırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur merdaneyle 5mm. kalınlığında açılır. Su bardağıyla açılan hamurdan yuvarlak kesilir.Yuvarlakların dört kenarı bıçakla kesilir. Ortasına ceviz konur, gül şekli verilecek şekilde karşılıklı iki tarafı içeri doğru, diğer iki tarafı da dışa doğru kıvrılır.  Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 25-30 dakika pişirilir.Fırından çıkarılarak ılık şurubun içine atılır. Şurubunu çekince servis yapılır.
                                                         ''Afiyet Olsun''


Düzenleyen Fırtına - 22-09-2008 Saat 14:35

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.159 Saniyede Yüklendi.