Çanakkale |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
desertrose
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05-10-2006 Konum: Turkiye Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı desertrose
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27-10-2006 Saat 23:24 |
> > >ÇANAKKALE'DE > > >YAŞANMIŞ BIR OLAY >
> >Bu Millet o zamandan bu zamana hangi özelliklerini kaybetti ve ısrarla > > >kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi düşünmek gerek... Çanakkale Savaşı sırasında Kocadere köyünde büyük bir sargı yeri kuruluyor. > > >Kimi Urfalı, kimi Bosnalı, kimi Adıyamanlı, kimi Gürünlü, kimi Halepli, çok > > >sayıda yaralı getiriliyor... > > >Bu yaralılardan biri Lâpseki'nin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça > > >ağırdır. Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha > > >tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır. > > >Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır ama tane tane kelimeler > >dökülür > > >dudaklarından. > > >Ölme ihtimalim çok fazla... Ben bir pusula yazdım... Arkadaşıma ulaştırın... > > >Tekrar derin bir nefes aldıktan sonra, defalarca yutkunur: > > >Ben... Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borç > > >aldıydım... > > >Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin. > > >Komutanı: > > >Sen merak etme evladım, der. Kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. > > >Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözü de: Söyleyin hakkını helal etsin, olur... > > >Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan > > >çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyordu. Şehitlerin üzerinden > > >çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve yine > > >bir pusula. Komutan gözyaşlarını > >silmeye daha fırsat bulamamıştır. > > >Pusulayı > > >açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır, > > >ne titremesine nede gözyaşlarına engel olamaz... > > > > > >PUSULADAKİ NOT: > > >"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim. Kendisi beni > > >göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. Arkadaşıma > > >söyleyin ben hakkımı helal ettim." > > >Siz bu olayın neresindesiniz? > > >Türklük davası güdüp de ecdadın ayaklarındaki toz olamayanların, vatan > > >millet sevdasında olup ülkeyi yiyip bitirenlerin ve yetim hakkına bile göz > > >dikip; haksızca hak iddia edenlerin gözlerine sokmanız için bu yazıyı > > >tanıdığınız herkese okuyun, anlatın... ... onlar anlar... |
|
EfSane Web Team
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |