> > >ÇANAKKALE'DE > > >YAÞANMIÞ BIR OLAY > > >Bu Millet o zamandan bu zamana hangi özelliklerini kaybetti ve ýsrarla > > >kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi düþünmek gerek... Çanakkale Savaþý sýrasýnda Kocadere köyünde büyük bir sargý yeri kuruluyor. > > >Kimi Urfalý, kimi Bosnalý, kimi Adýyamanlý, kimi Gürünlü, kimi Halepli, çok > > >sayýda yaralý getiriliyor... > > >Bu yaralýlardan biri Lâpseki'nin Beybaþ Köyündendir ve yarasý oldukça > > >aðýrdýr. Zor nefes alýp vermektedir. Alçalýp yükselen göðsünü biraz daha > > >tutabilmek için komutanýnýn elbisesine yapýþýr. > > >Nefes alýp vermesi oldukça zorlaþýr ama tane tane kelimeler > >dökülür > > >dudaklarýndan. > > >Ölme ihtimalim çok fazla... Ben bir pusula yazdým... Arkadaþýma ulaþtýrýn... > > >Tekrar derin bir nefes aldýktan sonra, defalarca yutkunur: > > >Ben... Ben köylüm Lapseki'li Ýbrahim Onbaþýndan 1 Mecit borç > > >aldýydým... > > >Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkýný helal etsin. > > >Komutaný: > > >Sen merak etme evladým, der. Kanýyla kýrmýzýya boyanmýþ alnýný eliyle okþar. > > >Ve az sonra komutanýnýn kollarýnda þehit olur ve son sözü de: Söyleyin hakkýný helal etsin, olur... > > >Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralýlar getiriliyor. Bunlardan > > >çoðu daha sargý yerine ulaþtýrýlmadan þehit düþüyordu. Þehitlerin üzerinden > > >çýkan eþyalar, künyeler komutana ulaþtýrýlýyor. Ýþte yine bir künye ve yine > > >bir pusula. Komutan gözyaþlarýný > >silmeye daha fýrsat bulamamýþtýr. > > >Pusulayý > > >açar, hýçkýrarak okur ve olduðu yere yýðýlýr kalýr. Ellerini yüzüne kapatýr, > > >ne titremesine nede gözyaþlarýna engel olamaz... > > > > > >PUSULADAKÝ NOT: > > >"Ben Beybaþ Köyünden arkadaþým Halil'e 1 mecit borç verdiydim. Kendisi beni > > >göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacaðýz. Belki ben dönemem. Arkadaþýma > > >söyleyin ben hakkýmý helal ettim." > > >Siz bu olayýn neresindesiniz? > > >Türklük davasý güdüp de ecdadýn ayaklarýndaki toz olamayanlarýn, vatan > > >millet sevdasýnda olup ülkeyi yiyip bitirenlerin ve yetim hakkýna bile göz > > >dikip; haksýzca hak iddia edenlerin gözlerine sokmanýz için bu yazýyý > > >tanýdýðýnýz herkese okuyun, anlatýn... ... onlar anlar...
------------- EfSane Web Team
|