Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Anadolu Sini Baklavası
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Anadolu Sini Baklavası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
CASPER Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 21-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 527
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı CASPER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Anadolu Sini Baklavası
    Gönderim Zamanı: 02-09-2008 Saat 19:31

Anadolu Sini Baklavası

 
 
 
 
Malzemeler
 
 
Hamuru için :
Yarım kilo un
2 Adet yumurta
1 Çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım su bardak su
Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
1 Adet limon suyu
Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat

 
 
Hazırlanışı
  • Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
  • İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
  • Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
  • Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
  • Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
  • Tepsiyi yağlayın.
  • Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
  • Üzerine fıstık serpiştirin.
  • Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
  • Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
  • Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
  • Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
  • Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
  • Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 20
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.191 Saniyede Yüklendi.