Anadolu Sini Baklavası
Malzemeler
Hamuru için : Yarım kilo un 2 Adet yumurta 1 Çimdik tuz 2-3 damla limon suyu Yarım su bardak su Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık Şerbeti için : 4 Su bardağı su 4 Su bardağı şeker 1 Adet limon suyu Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat
Hazırlanışı |
- Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
- İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
- Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin.
- Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
- Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
- Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
- Tepsiyi yağlayın.
- Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
- Üzerine fıstık serpiştirin.
- Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
- Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
- Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
- Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
- Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
- Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Süre |
60 dk. |
Kaç Kişilik |
20 | |
-------------
|