Bademli Kıyma Kavurma |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
dafne
Üye Kayıt Tarihi: 12-11-2006 Status: Aktif DeÄŸil Points: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dafne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15-11-2006 Saat 01:08 |
Malzemeler: 500 gram kıyma, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 kahve fincanı
ikiye ayrılmış badem, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış kuru soğan, 1 kahve
fincanı et suyu, tuz, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı
karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu, l çay kaşığı nane, 1 adet domates
ve 14-15 adet ıspanak yaprağı.
Hazırlanışı: Uygun bir tavada sıvıyağı kızdırın. İçine kabuğu soyulup ortadan ayrılmış iç bademleri koyup, pembeleşene kadar kavurun. Bademleri delikli bir kepçe ile ayrı bir kaba alın. Aynı tavada kıyılmış soğanları kavurun ve kıymayı ilave edin. Suyunu çektikten sonra et suyu, sarımsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin. Karıştırarak, kıyma suyunu çekip kavrulmaya başlayıncaya kadar pişirin. Badem, limon suyu ve kuru naneyi ekleyin. Bir kez karıştırıp, ateşten alın. Servis tabağına, ıspanak yapraklarını dizin. Kavrulmuş kıymayı yaprakların üstüne koyun. Üzerini dilimlenmiş domatesle süsleyip servis yapın. |
|
no imza no problem...
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |