Bademli Kýyma Kavurma
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2143
Tarih: 25-11-2024 Saat 02:03
Konu: Bademli Kýyma Kavurma
Mesajı Yazan: dafne
Konu: Bademli Kýyma Kavurma
Mesaj Tarihi: 15-11-2006 Saat 01:08
Malzemeler: 500 gram kýyma, 1 yemek kaþýðý sývýyað, 1 kahve fincaný
ikiye ayrýlmýþ badem, 2 yemek kaþýðý ince kýyýlmýþ kuru soðan, 1 kahve
fincaný et suyu, tuz, 1 çay kaþýðý sarýmsak tozu, 1 çay kaþýðý
karabiber, 1 yemek kaþýðý limon suyu, l çay kaþýðý nane, 1 adet domates
ve 14-15 adet ýspanak yapraðý.
Hazýrlanýþý: Uygun bir tavada sývýyaðý kýzdýrýn. Ýçine kabuðu
soyulup ortadan ayrýlmýþ iç bademleri koyup, pembeleþene kadar kavurun.
Bademleri delikli bir kepçe ile ayrý bir kaba alýn. Ayný tavada
kýyýlmýþ soðanlarý kavurun ve kýymayý ilave edin. Suyunu çektikten
sonra et suyu, sarýmsak tozu, karabiber ve tuzu ilave edin.
Karýþtýrarak, kýyma suyunu çekip kavrulmaya baþlayýncaya kadar piþirin.
Badem, limon suyu ve kuru naneyi ekleyin. Bir kez karýþtýrýp, ateþten
alýn. Servis tabaðýna, ýspanak yapraklarýný dizin. Kavrulmuþ kýymayý
yapraklarýn üstüne koyun. Üzerini dilimlenmiþ domatesle süsleyip servis
yapýn.
------------- no imza no problem...
|
|