Yeşil Rulo Pasta |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13-09-2008 Saat 16:17 |
Krema İçin:
Üzeri için : 1/2 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
Hazırlanışı:
Ispanakları kaynarsuda 1-2 dk. tutup çıkarın. Daha sonra doğrayıp rondoda kıyın. Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Karışım köpük köpük olduğunda içerisine ıspanakları ekleyin. Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış kağıt serilmiş fırın tepsisine( dikdörtgen ve büyük olan tepsiler) yayın. Önceden ısınmış 175 derecede 10-15 dk. kadar pişirin. Pişen keki sıcakken rulo yapar gibi katlayıp üzerine nemli bez örtün. Bu arada krema için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ekleyin ve mikserle 10 dk. kadar çırpın. Daha sonra keki açıp kremadan bol miktarda üzerine yayın. bu şekilde kremayı kontrol ederek biraz daha yoğunlaşana kadar bekleyin( rulo yaparken yanlardan kremanın taşmaması için). Daha sonra keki dikkatli bir şekilde rulo yapın. Kalan kremayı rulonun her tarafına yayın. Üzerini çekilmiş antep fıstığı ile süsleyin. Dolabta soğumaya bırakın. ''Afiyet Olsun'' Düzenleyen Fırtına - 13-09-2008 Saat 16:18 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |