- 4 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı hafif haşlanmış ıspanak yaprağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 7-8 yemek kaşığı un
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için : 1/2 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
Hazırlanışı:
Ispanakları kaynarsuda 1-2 dk. tutup çıkarın. Daha sonra doğrayıp rondoda kıyın. Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Karışım köpük köpük olduğunda içerisine ıspanakları ekleyin. Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış kağıt serilmiş fırın tepsisine( dikdörtgen ve büyük olan tepsiler) yayın. Önceden ısınmış 175 derecede 10-15 dk. kadar pişirin. Pişen keki sıcakken rulo yapar gibi katlayıp üzerine nemli bez örtün. Bu arada krema için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ekleyin ve mikserle 10 dk. kadar çırpın. Daha sonra keki açıp kremadan bol miktarda üzerine yayın. bu şekilde kremayı kontrol ederek biraz daha yoğunlaşana kadar bekleyin( rulo yaparken yanlardan kremanın taşmaması için). Daha sonra keki dikkatli bir şekilde rulo yapın. Kalan kremayı rulonun her tarafına yayın. Üzerini çekilmiş antep fıstığı ile süsleyin. Dolabta soğumaya bırakın.
''Afiyet Olsun''