Saray Helvası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 24-10-2008 Saat 14:10 |
Malzemeler;
600 gr. un ( 5 su bardağı ) 250 gr. tereyağı 1 paket pudra şekeri 1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz yapılışı: -büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur. -tencere ocaktan alınır ve 10 dk. kadar soğumaya bırakılır. -bu süre dolunca tereyağı eklenir. unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır. -bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur. -düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir. - baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır. ''Afiyet Olsun'' Düzenleyen Fırtına - 27-10-2008 Saat 12:14 |
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |