Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Saray Helvası

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5477
Tarih: 02-05-2024 Saat 01:25


Konu: Saray Helvası
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Saray Helvası
Mesaj Tarihi: 24-10-2008 Saat 14:10
 
 
 
 
Malzemeler;

600 gr. un ( 5 su bardağı )
250 gr. tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz


yapılışı:

-büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur.
-tencere ocaktan alınır ve 10 dk. kadar soğumaya bırakılır.
-bu süre dolunca tereyağı eklenir. unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır.
-bu aşamada
http://lezzetler.com/ceviz-tarifleri.html - ceviz de katılarak iyice yoğrulur.
-düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir.
-
http://lezzetler.com/bakla-tarifleri.html - bakla va şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.
 
                                                                               ''Afiyet Olsun''       


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat