Fırında Etli Güveç |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 25-10-2008 Saat 16:46 |
Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu kusbaşı Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım kg taze fasulye 1.5 su bardağı su 2 patates 3 kabak 2 yeşil dolmalık biber 2 kırmızı salçalık biber 2 domates 10 arpacık sogan 2 diş sarımsak Tuz Hazırlanışı; Fasulyeyi temizleyip dograyın. Patates, kabak, dolmalık ve salçalık biberleri temizleyip dograyın. Domatesleri soyup küp küp dograyın. Arpacık soganları ve sarımsagı soyun.
Güveci yaglayın. Eti güvecin ilk katına yayın. Sırasıyla fasulye, sogan, kabak, biberler, patates ve domatesi yerlestirin. Sebzelerin üzerine yag ve su ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. ''Afiyet Olsun''
|
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |