Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fırında Etli Güveç

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5480
Tarih: 07-05-2024 Saat 17:58


Konu: Fırında Etli Güveç
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Fırında Etli Güveç
Mesaj Tarihi: 25-10-2008 Saat 16:46
 
 
Malzemeler:

1 kg kemiksiz kuzu kusbaşı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım kg taze fasulye
1.5 su bardağı su
2 patates
3 kabak
2 yeşil dolmalık biber
2 kırmızı salçalık biber
2 domates
10 arpacık sogan
2 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı;

Fasulyeyi temizleyip dograyın. Patates, kabak, dolmalık ve salçalık biberleri temizleyip dograyın. Domatesleri soyup küp küp dograyın. Arpacık soganları ve sarımsagı soyun.

Güveci yaglayın. Eti güvecin ilk katına yayın. Sırasıyla fasulye, sogan, kabak, biberler, patates ve domatesi yerlestirin. Sebzelerin üzerine yag ve su ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

                                                                             ''Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat