Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Türkiye'nin ilk Panoramik müzesi !!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Türkiye'nin ilk Panoramik müzesi !!!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye'nin ilk Panoramik müzesi !!!!
    Gönderim Zamanı: 01-02-2009 Saat 10:04
 
 
 
 
 
Topkapı Fetih Parkı'nda İnşa Edilen "Panorama 1453 -Tarih Müzesi"nde, 10 Bin Osmanlı ve Bizans Askerinin Detaylı Olarak Resmedilerek Hazırlanan Tabloda, İstanbul'un Fethi Canlandırılıyor.
 
 
 
 
Topkapı Fetih Parkı'nda inşa edilen “Panorama 1453-Tarih Müzesi”nde, 10 bin Osmanlı ve Bizans askerinin detaylı olarak resmedilerek hazırlanan tabloda, İstanbul'un fethi canlandırılıyor.

ERDOĞAN VE EŞİ MÜZEYİ GEZDİ / FOTO GALERİ

555 yıl önce 29 Mayıs'ta, Topkapı sur dışında, resmin sergilendiği noktada yaşananlar yansıtılıyor. Müzenin, dünyada mevcut 30 kadar yarım panoramik müzeden ayrılan tarafı, tam panoramik olması. Surların karşısında yer alan ağaç resmi, bugüne kadar yapılmış en büyük ve en detaylı ağaç resmi olma iddiasını taşıyor. 3000 metrekarelik resmin, 650 metrekarelik alanı gerçek üç boyutlu.

Müzede yer alan resim, İstanbul'un fetih anının anlatıldığı, 38 metre çapında, 20 metre yüksekliğinde kubbesel bir yapı. İçinde 30 metre çaplı ve zeminden 5 metre yükseklikte bir platform mevcut. İzleyici platformun odağında bulunan 11 metrelik dairesel bir alandan, panoramik resim ile buluşuyor. Bu etkinin sağlanması için izleyici resme ancak 14 metre mesafeden bakabiliyor. Tarihi surların kapanmaması için binanın üçte ikisi yer altında inşa edildi.

Tam panorama, her yönde panoramik olmayı anlatıyor. Gökyüzü de, kubbesel olarak kesintisiz bir şekilde resmin üst bölümünü kapatıyor.

FETİH PARKI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünce yapımı gerçekleştirilen Topkapı Fetih Parkı, Anadolu ve Trakya bölgeleri olarak iki kısımdan oluşuyor.

İçindeki “Panorama 1453-Tarih Müzesi” ile 147.5 milyon TL'ye mal olan Topkapı Fetih Parkı'nda, otopark, sosyal tesis, dükkanlar, süs havuzu, gölet, çocuklar için oyun alanları yer alıyor. Park alanında ayrıca restorasyonu tamamlanan bazı tarihi binalar da bulunuyor.

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPTI

“Panorama 1453 Tarih Müzesi” adını verdikleri müzeyi de İstanbul'a kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, müzenin Türkiye'nin ilk panoramik müzesi olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Panoramik, yani sizi sağınızdan, solunuzdan, üstünüzden tamamen kuşatan kubbe halinde bir resim. Dünyada şu anda buna benzer yaklaşık 30 kadar müze var. Ancak bugün burada açılışını yapacağımız müze, üstü kapalı olan tek panoramik müze olarak bir ilk olma özelliği taşıyor. O gün 1453'te gök kubbe altında yaşanan fetih coşkusu, bugün bu kubbe altında bir kubbe şeklinde müzede resmediliyor. İstanbullular buraya geldiklerinde İstanbul'un fethini adeta bir film izler gibi izleyecek, fetih coşkusunu yüreklerinde hissedeceklerdir.”

“Medeniyetler beşiği İstanbul”un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, tarihi ve kültürel eserleri restore ederek, önemli caddeleri, caddelerdeki binaların cephelerini, çehresini değiştirerek İstanbul'u gerçek anlamda bir dünya şehrine dönüştürdüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, tarihi eserleri yeniden ihya ederek, sosyal ve kültürel yaşamına kazandırdıklarını, bunun için Büyükşehir Belediyesinin bir proje hazırladığını ifade ederek, “Bunu birlikte hazırladık. Önümüzdeki dönemde Kadıköy'den Sultanahmet'e, Süleymaniye'den Eminönü'ne, Fatih'ten Maltepe'ye kadar 57 adet tescilli eseri restore edeceğiz. Aynı kapsamda belli başlı meydanları ve büyük caddeleri de inşallah bütünüyle elden geçirerek İstanbul'u sadece Avrupa değil, bir dünya başkenti haline getireceğiz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ve eşi, açılışın ardından müzeyi gezdi.

 
 
 
 
 
 
 


Düzenleyen manolya - 01-02-2009 Saat 10:04

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01-02-2009 Saat 14:20
Paylaşım için teşekkürler ....

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.