Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Bilgisayar korsanlarına karşı koruma sağlayan Firefox eklentisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Bilgisayar korsanlarına karşı koruma sağlayan Firefox eklentisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bilgisayar korsanlarına karşı koruma sağlayan Firefox eklentisi
    Gönderim Zamanı: 05-04-2010 Saat 18:38
Carnegie-Mellon Üniversitesi, kullanıcıların güvenliğini üst düzeye çıkaracak olan ücretsiz bir Mozilla Firefox 3.0 eklentisi geliştirdi.
 
 
Carnege-Mellon Üniversitesi, kullanıcıların güvenliğini üst düzeye çıkaracak olan ücretsiz bir Mozilla Firefox 3.0 eklentisi geliştirdi.
"Perspektifler" adı verilen eklenti üniversitenin Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik bölümleri tarafından geliştirildi.
 
 
Yazılım Firefox kullanıcılarını internette gezinirken kablosuz ağlarına yapılabilecek muhtemel izinsiz girişlerden koruyor. Perspektifler sistemi ayrıca VeriSign, Comodo ve Godaddy gibi internet sitesi sertifikası desteği de sunuyor.
 
 
Perspektifler, "noterler" yardımı ile istenilen siteyi denetliyor ve doğrulama bilgilerini kontrol ediyor. Sistem ayrıca sertifika doğrulaması kullanmayan, bunun yerine çok daha düşük maliyetli "kendilerince imzalanmış" sertifikalar kullanan internet siteleri için ekstra bir güvenlik önlemi içeriyor.
 
 
Carnegie yazılımı internet sitelerinin sertifikalarının sahte olup olmadığını algılayabiliyor ve şüpheli durumlarda kullanıcıları uyarıyor.
 
 
Perspektifler ayrıca kablosuz ağlarda gerçekleşmesi muhtemel izinsiz girişler ile verileri çalma saldırılarına karşı savunma sunuyor. Bu saldırıları düzenleyen kullanıcılar kablosuz ağlara erişmek isterken kendi bilgisayarları ile iletişim kurmaya yönlendirilir.
 

Perspectives

 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.