Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgisayar korsanlarýna karþý koruma saðlayan Firefox eklentisi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8412
Tarih: 05-10-2024 Saat 18:35


Konu: Bilgisayar korsanlarýna karþý koruma saðlayan Firefox eklentisi
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Bilgisayar korsanlarýna karþý koruma saðlayan Firefox eklentisi
Mesaj Tarihi: 05-04-2010 Saat 18:38
Carnegie-Mellon Üniversitesi, kullanýcýlarýn güvenliðini üst düzeye çýkaracak olan ücretsiz bir Mozilla Firefox 3.0 eklentisi geliþtirdi.
 
 
Carnege-Mellon Üniversitesi, kullanýcýlarýn güvenliðini üst düzeye çýkaracak olan ücretsiz bir Mozilla Firefox 3.0 eklentisi geliþtirdi.
"Perspektifler" adý verilen eklenti üniversitenin Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik bölümleri tarafýndan geliþtirildi.
 
 
Yazýlým Firefox kullanýcýlarýný internette gezinirken kablosuz aðlarýna yapýlabilecek muhtemel izinsiz giriþlerden koruyor. Perspektifler sistemi ayrýca VeriSign, Comodo ve Godaddy gibi internet sitesi sertifikasý desteði de sunuyor.
 
 
Perspektifler, "noterler" yardýmý ile istenilen siteyi denetliyor ve doðrulama bilgilerini kontrol ediyor. Sistem ayrýca sertifika doðrulamasý kullanmayan, bunun yerine çok daha düþük maliyetli "kendilerince imzalanmýþ" sertifikalar kullanan internet siteleri için ekstra bir güvenlik önlemi içeriyor.
 
 
Carnegie yazýlýmý internet sitelerinin sertifikalarýnýn sahte olup olmadýðýný algýlayabiliyor ve þüpheli durumlarda kullanýcýlarý uyarýyor.
 
 
Perspektifler ayrýca kablosuz aðlarda gerçekleþmesi muhtemel izinsiz giriþler ile verileri çalma saldýrýlarýna karþý savunma sunuyor. Bu saldýrýlarý düzenleyen kullanýcýlar kablosuz aðlara eriþmek isterken kendi bilgisayarlarý ile iletiþim kurmaya yönlendirilir.
 

Perspectives

 
Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat