Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Beyaz Pele’den ’çılgın’ sözler
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Beyaz Pele’den ’çılgın’ sözler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beyaz Pele’den ’çılgın’ sözler
    Gönderim Zamanı: 06-10-2006 Saat 19:00
Fenerbahçe teknik direktörü Zico, önlerinde zorlu bir maraton olduğunu belirterek, 'Takımın bir arada bulunmasına en çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemdeyiz' dedi. 
 
‘Neredeyse 3 günde 1 maç’
Teknik direktör Zico, kendi internet sitesinde yaptığı açıklamada ilginç görüşlere yer verdi. Avrupa’da mücadele eden Türk takımlarının tümünün puan kayıpları yaşadığının altını çizen Brezilyalı’nın sözlerini, Mustafa Kıran’ın çevirisiyle sunuyoruz: “Sürekli zirveye oynamak isteyen, büyük hedefleri olan takımlar, yılda 80 maç yapıyor. Son iki ayda 14 resmi maç oynadık. Her 4 güne bir maç düşüyor. Milli maçları da eklerseniz neredeyse 3 güne bir maç düşüyor. Bu tempoya yeni başladık.”

‘Ölüm-kalım sınavları’
“Önümüzdeki maçlar birbirinden önemli ve kritik. Tansiyonu yüksek, risk yüklü ve ölüm kalım maçları. Tek çıkışımız bu zorlukların bilincinde olmak. Bu sayede yenilgileri engellemek veya az zararla kurtulabilmek için çareler üretmek. Futbolcularımın bazılarını gözden çıkarmak fayda getirmez. Çünkü takımın en fazla bir arada bulunmasına ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Rekabeti şu anda alevlendirmenin faydası yok. Bu, tam bir delilik, çılgınlık olur.”

‘Daha yeni başladık’
“Çünkü daha maçlar yeni başladı sayılır. İyi bir takımız. Ama modern futbolda eşit fizik şartlara ihtiyaç var. İyi sonuçlar ancak böyle elde edilir. En küçük bir dikkatsizlik, sakatlığa mal olabilir. Ama zaten her maçta azami bir gayret sarf ederek, kendimizi tüketiyoruz. Ayrıca deplasmanlar ve seyahatler de takımı yıpratıyor. Bütün bu yorgunluklar, bizim daha mücadeleci ve dinamik bir oyun tarzı tutturmamızı engelliyor. Ama her şeye rağmen doğru yoldayız.”

06.10.2006

Kaynak : Fanatik
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.142 Saniyede Yüklendi.