Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beyaz Pele’den ’çýlgýn’ sözler

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1514
Tarih: 03-07-2024 Saat 10:14


Konu: Beyaz Pele’den ’çýlgýn’ sözler
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Beyaz Pele’den ’çýlgýn’ sözler
Mesaj Tarihi: 06-10-2006 Saat 19:00
Fenerbahçe teknik direktörü Zico, önlerinde zorlu bir maraton olduðunu belirterek, 'Takýmýn bir arada bulunmasýna en çok ihtiyaç duyulduðu bir dönemdeyiz' dedi. 
 
‘Neredeyse 3 günde 1 maç’
Teknik direktör Zico, kendi internet sitesinde yaptýðý açýklamada ilginç görüþlere yer verdi. Avrupa’da mücadele eden Türk takýmlarýnýn tümünün puan kayýplarý yaþadýðýnýn altýný çizen Brezilyalý’nýn sözlerini, Mustafa Kýran’ýn çevirisiyle sunuyoruz: “Sürekli zirveye oynamak isteyen, büyük hedefleri olan takýmlar, yýlda 80 maç yapýyor. Son iki ayda 14 resmi maç oynadýk. Her 4 güne bir maç düþüyor. Milli maçlarý da eklerseniz neredeyse 3 güne bir maç düþüyor. Bu tempoya yeni baþladýk.”

‘Ölüm-kalým sýnavlarý’
“Önümüzdeki maçlar birbirinden önemli ve kritik. Tansiyonu yüksek, risk yüklü ve ölüm kalým maçlarý. Tek çýkýþýmýz bu zorluklarýn bilincinde olmak. Bu sayede yenilgileri engellemek veya az zararla kurtulabilmek için çareler üretmek. Futbolcularýmýn bazýlarýný gözden çýkarmak fayda getirmez. Çünkü takýmýn en fazla bir arada bulunmasýna ihtiyacý olduðu bir dönemdeyiz. Rekabeti þu anda alevlendirmenin faydasý yok. Bu, tam bir delilik, çýlgýnlýk olur.”

‘Daha yeni baþladýk’
“Çünkü daha maçlar yeni baþladý sayýlýr. Ýyi bir takýmýz. Ama modern futbolda eþit fizik þartlara ihtiyaç var. Ýyi sonuçlar ancak böyle elde edilir. En küçük bir dikkatsizlik, sakatlýða mal olabilir. Ama zaten her maçta azami bir gayret sarf ederek, kendimizi tüketiyoruz. Ayrýca deplasmanlar ve seyahatler de takýmý yýpratýyor. Bütün bu yorgunluklar, bizim daha mücadeleci ve dinamik bir oyun tarzý tutturmamýzý engelliyor. Ama her þeye raðmen doðru yoldayýz.”

06.10.2006

Kaynak : Fanatik


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat