Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fenerbahçe ikinci yarıda kayıp
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Fenerbahçe ikinci yarıda kayıp

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fenerbahçe ikinci yarıda kayıp
    Gönderim Zamanı: 16-10-2006 Saat 06:09
 

Turkcell Süper Lig'de, Ankaraspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta takımların kadroları şöyle:

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Vedat Yüksel, Erhan Sönmez, Mustafa Emre Eyisoy

Ankaraspor: Hakan, Petrous, Muhammed Hanifi, Wederson, Jaba, Bilal, Kürşat, Hürriyet, Murat Hacıoğlu, Volkan, Adem

Fenerbahçe: Rüştü, Appiah, Ümit, Kezman, Tuncay, Mehmet Aurelio, Kerim,
Alex, Lugano, Edu, Deivid.

Maçın başlamasına sayılı dakikalar var. Her iki takımda son hazırlıklarını yapıyor...

MAÇ BAŞLADI

Mücadele Ankaralı futbolcuların vuruşu ile başladı. Başkent'te yağışlı bir havada oynanıyor karşılaşma.

4. dakika. 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşmanın temposu ilk dakikalarda düşük. Tuncay'ın basında Kezman Ankaraspor ceza yayı üzerinde buluştuğu topu yanında hareketlenen Deivid'e bıraktı. Deivid ceza yayı üzerinden yerden şutunu çıkarttı. Kaleci Hakan üzerine gelen topu kolaylılka kontrol etti. Maçtaki ilk şut Fenerbahçe'den geldi.

8. dakika. Ankaraspor-Fenerbahçe maçı orta saha mücadelesi şeklinde devam ediyor. İki tarafta ilk dakikalarda kontrollü futbolcu tercih ediyor. Bu dakikaya kadar iki ekip içinde etkili bir atak izleyemedik.

10. dakika. Ankara atağı sol kanattan gelişti. Java ceza sahasına sokulduğu anda ilk anda Edu'ya takıldı. Kademeye giren Lugano'da topu kornere çeldi. Köşe atışından sonuç gelmedi.

11. dakika. Fenerbahçe atağı Kezman ile gelişti. Ankara ceza sahasına çalımlarla giren Sırp yıldızın önünden son anda Petrous topu kornere çeldi. Köşe atışını Alex kullandı. Ceza sahasına gelen topu yükselen Edu ile Kürşat kafa kafaya çarpıştı. Hakem faulu Ankaraspor'a verdi. Kürşat'ın başından akan kanları durdurmak için sağlık ekipleri pansuman yapıyor.

14. dakika. Fenerbahçe Tuncay ile gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Kezman köşe direği yakınında topu ceza sahasındaki Deivid'e gönderdi. Topu gögsüyle kontrol eden Brezilyalı golcü süratle kale doğru hareketlenen Tuncay'a şık bir gol asisti yaptı. Tuncay, Deivid'in pasıyla bir anda kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı. Yakın mesafeden sağ ayağının dışıyla vuran Tuncay, meşin yuvarlağı kalecinin üzerine nişanlayınca takımını mutlak bir golden etti.

18. dakika. Mücadelede golsüz beraberlik devam ediyor. Fenerbahçe maçta dakikalar ilerledikçe daha etkili bir futbol sergiliyor. Az önce Tuncay ile mutlak bir gol fırsatından yararlanamayan Sarı-Lacivertliler oyunun kontrolünü tam olarak eline alabilmiş değil.

  20. dakika. Fenerbahçe aradığı gole Alex ile buldu. Kezman, Ankara ceza sahası önünde buluştuğu topu rakiplerinden iyi sakladı. Alex sol taraftan ceza sahasına topsuz koşu yaptı. Kezman, şık bir pasla Alex'i kaleci Hakan ile karşı karşıya bıraktı. Alex savunmanın müdahelesine rağmen köşe plase bir vuruşla takımını Başkent'te öne geçiren golü buldu.

Alex'in golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçti



24. dakika arka direkte topla buluşan Murat Hacoğlu'nun ortasında, ceza
alanı içindeki Volkan topa gelişine vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Rüştü'de kaldı.

 25. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Alex'in kullandığı köşe atışında kaelci Hakan'nın da yaptığ büyük hata sonucu Lugano'nun kafa vuruşuyla bir anda 2. golü buldu. Brezilyalı yıldız Alex'in ceza sahasına gönderdiği topa kaelci Hakan çıkıp çıkmamakta büyük tereddüt yaşadı. Geriden gelip iyi yükselen Lugano savunmanın üzerinden sert bir kafa vuruşuyla topu Ankara ağlarına takımının 2. golü olarak bıraktı.

Fenerbahçe 5 dakika arayla bulduğu 2 golle, zor geçeceği düşünülen Ankaraspor deplasmanında bir anda 2-0 öne geçti.



32. dakika.
Fenerbahçe Ankara deplasmanında rahat bir futbol ortaya koyuyor. Ankara bir türlü sahaya istediği oyunu yansıtabilmiş değil.

35. dakika. Ankaraspor, bu anda Fenerbahçe kalesinde gole yaklaşan taraf oldu. Ceza sahasına yerden gönderilen topu Wederson bacaklarının arasından bıraktı. Murat Hacıoğlu, savunmanın müdahele edemediği topu direğin dibinden ağlara göndermek istedi. Vuruş etkili olmayınca kaleci çizgisine pralel giden top direğin az farkla yanından auta çıktı.

 42. dakika. Ankaraspor'da rakibine sert giren Hürriyet hakemden sarı kart gördü.

Artık mücadelenin ilk yarısı için son dakikalar oynanıyor. Fenerbahçe rakibi karşısında 2-0'lık üstünlüğünü koruyor.

45. dakika. Maçın son anlarında Ankaraspor beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Sol kanattan üst üste kullanılan köşe atışlarından sonuç gelmedi.

Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatma süresinde başka gol olmadı. Hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, Ankaraspor deplasmanında mücadelinin ilk yarısını 2-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI OYNANIYOR

 
Aykut Kocaman ikinci yarıya iki oyuncu değişikli birden yaparak başladı. Hürriyet ve Murat Hacıoğlu yerlerini, Mehmet Yılmaz ve Devran'a bıraktı.

Maçın ikinci yarısına Ankaraspor baskılı başladı. Fenerbahçe ilk anlarda savunmasında dikkatli oynuyor.

48. dakika. Ankara atağı etkili gelişti. Volkan ile gelişen atakta top sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Wederson'nun önüne oynandı. Brezilyalı futbolcu ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

 51. dakika. Sağ kanattan gelişen Ankaraspor atağında Devran meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Mehmet Yılmaz topu ayağının altından kaçırdı. Savunmanın müdahele edemediği top Jaba'nın önünde kaldı. Ceza sahası çizgisi üzerinde Brezilyalı yıldız adeta Rüştü'nün koruduğu kaleye bir füze gönderdi. Direğin içine çarpan top Fenerbahçe ağlarına Ankaraspor golü olarak gitti.

Jaba'nın bu golüyle mücadelede skor şimdi 2-1 oldu.



 59. dakika. Ankaraspor, Fenerbahçe karşısında bir anda skoru 2-2'ye getirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Jaba topu sol kanatta bekleyen Wederson'a oynadı. Brezilyalı futbolcu bekletmeden ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Yılmaz, Lugano ve Edu'nun arasından kafa vuruşunu yaptı. Top Rüştü'nün altından Fenerbahçe ağlarına gitti.

Bu golle Başkent'te maç 2-2 oldu.



 63. dakika.
Zico oyuna müdahele etti. Sahadan Kerim Zengin ve Tuncay Şanlı alındı. Oyuna dahil olan isimler Önder Turacı ve Tümer Metin.

65. dakika.
Maçın ikinci yarısına 2 değişiklik ile başlayan Ankaraspor oyunu Fenerbahçe yarı sahasına yığmayı başardı. Özellikle sol kanattan gelişen etkili ataklarda golleride bulan Başkent ekibi 2-0 geriden gelerek beraberliği yakaladı.

Fenerbahçe ise ikinci yarıda sanki maç bitmiş gibi oynamaya başlayınca oyundaki hakimiyetini rakibine kaptırdı.

Zico, Tümer ve Önder'i oyuna sürerek şimdi yeniden sahadak insiyatifi eline almaya çalışıyor. Ankaraspor ikinci yarıda bambaşka bir  kimlikle mücadele ediyor. 

 70. dakika. Deivid, yerini Semih Şentürk'e bıraktı.

80. dakika. Fenerbahçe atağı Tümer ile gelişti. Tümer Metin, ceza sahası üzerinde bekleyen Kezman'ı ara pasıyla savunmanın arkasına kaçırdı. Kezman topla buluştuğu anda şutunu attı. Kaleci Hakan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

  81. dakika. Ankaraspor'da Bilal, yerini Özer'e bıraktı.

Artık maçta son bölümlere girildi. Mücadelede 2-2'lik eşitlik devam ediyor.

Fenerbahçe üstünlük sayısı için rakip kaleye oyunu yıkmaya çalışıyor. Ankaraspor bu dakikaya kadar savunmasında başarılı.

82. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan köşe atışı kullandı. Önder ceza sahası içinde yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

87. dakika. Mücadelede eşitlik devam ediyor. Oyun bu anlarda Kezman'nın geçirdiği sakatlık sonrası bir süre durdu. Tempo bir türlü yükselmedi. Fenerbahçe istediği baskıyı kurabilmiş değil. Ankaraspor özelllikle orta sahada Volkan'nın etkili bindirmeleriyle savunmasında zor anlar yaşıyor.

89. dakika. Maçın artık son dakikalar oynanıyor. Ankaraspor savunmasında kapanmadığı gibi üstünlük sayısını da bulmaya çalışıyor. Fenerbahçe tutuk futbolunu sürdürüyor.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave edildiğini işaret etti.

 90+1 dakika. Faul ile yerde kalan Appiah, hakeme itiraz edince sarı kart gördü.

90+2. dakika. Uzatma bölümlerinde de son anlar oynanıyor. Fenerbahçe ikinci yarıda adeta sahada yoktu. Ankaraspor rakibine karşı üstün bir futbol sergiledi.

90+4. dakika. Fenerbahçe maçın son anlarında Edu ile üstünlük golüne çok yaklaştı. Sol kanattan Ümit Özat'ın ceza sahasına gönderdiği top arka direkte Edu'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Hakan kapanarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.

Maçın uzatma dakikalarında başka gol olmayınca hakem maçı bitiren düdüğünü çaldı.  Fenerbahçe, 2-0'lık üstünlüğünü koruyamadığı maçta Ankara deplasmanında 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

MAÇ SONUCU: ANKARASPOR :2-2 :FENERBAHÇE

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.146 Saniyede Yüklendi.