Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Fenerbahçe ikinci yarýda kayýp

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1754
Tarih: 01-10-2024 Saat 19:55


Konu: Fenerbahçe ikinci yarýda kayýp
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Fenerbahçe ikinci yarýda kayýp
Mesaj Tarihi: 16-10-2006 Saat 06:09
 

Turkcell Süper Lig'de, Ankaraspor ile Fenerbahçe arasýnda oynanan maçta takýmlarýn kadrolarý þöyle:

Stat: 19 Mayýs
Hakemler: Vedat Yüksel, Erhan Sönmez, Mustafa Emre Eyisoy

Ankaraspor: Hakan, Petrous, Muhammed Hanifi, Wederson, Jaba, Bilal, Kürþat, Hürriyet, Murat Hacýoðlu, Volkan, Adem

Fenerbahçe: Rüþtü, Appiah, Ümit, Kezman, Tuncay, Mehmet Aurelio, Kerim,
Alex, Lugano, Edu, Deivid.

Maçýn baþlamasýna sayýlý dakikalar var. Her iki takýmda son hazýrlýklarýný yapýyor...

MAÇ BAÞLADI

Mücadele Ankaralý futbolcularýn vuruþu ile baþladý. Baþkent'te yaðýþlý bir havada oynanýyor karþýlaþma.

4. dakika. 19 Mayýs Stadý'ndaki karþýlaþmanýn temposu ilk dakikalarda düþük. Tuncay'ýn basýnda Kezman Ankaraspor ceza yayý üzerinde buluþtuðu topu yanýnda hareketlenen Deivid'e býraktý. Deivid ceza yayý üzerinden yerden þutunu çýkarttý. Kaleci Hakan üzerine gelen topu kolaylýlka kontrol etti. Maçtaki ilk þut Fenerbahçe'den geldi.

8. dakika. Ankaraspor-Fenerbahçe maçý orta saha mücadelesi þeklinde devam ediyor. Ýki tarafta ilk dakikalarda kontrollü futbolcu tercih ediyor. Bu dakikaya kadar iki ekip içinde etkili bir atak izleyemedik.

10. dakika. Ankara ataðý sol kanattan geliþti. Java ceza sahasýna sokulduðu anda ilk anda Edu'ya takýldý. Kademeye giren Lugano'da topu kornere çeldi. Köþe atýþýndan sonuç gelmedi.

11. dakika. Fenerbahçe ataðý Kezman ile geliþti. Ankara ceza sahasýna çalýmlarla giren Sýrp yýldýzýn önünden son anda Petrous topu kornere çeldi. Köþe atýþýný Alex kullandý. Ceza sahasýna gelen topu yükselen Edu ile Kürþat kafa kafaya çarpýþtý. Hakem faulu Ankaraspor'a verdi. Kürþat'ýn baþýndan akan kanlarý durdurmak için saðlýk ekipleri pansuman yapýyor.

14. dakika. Fenerbahçe Tuncay ile gole yaklaþtý. Sol kanattan geliþen atakta Kezman köþe direði yakýnýnda topu ceza sahasýndaki Deivid'e gönderdi. Topu gögsüyle kontrol eden Brezilyalý golcü süratle kale doðru hareketlenen Tuncay'a þýk bir gol asisti yaptý. Tuncay, Deivid'in pasýyla bir anda kaleci Hakan ile karþý karþýya kaldý. Yakýn mesafeden sað ayaðýnýn dýþýyla vuran Tuncay, meþin yuvarlaðý kalecinin üzerine niþanlayýnca takýmýný mutlak bir golden etti.

18. dakika. Mücadelede golsüz beraberlik devam ediyor. Fenerbahçe maçta dakikalar ilerledikçe daha etkili bir futbol sergiliyor. Az önce Tuncay ile mutlak bir gol fýrsatýndan yararlanamayan Sarý-Lacivertliler oyunun kontrolünü tam olarak eline alabilmiþ deðil.

  20. dakika. Fenerbahçe aradýðý gole Alex ile buldu. Kezman, Ankara ceza sahasý önünde buluþtuðu topu rakiplerinden iyi sakladý. Alex sol taraftan ceza sahasýna topsuz koþu yaptý. Kezman, þýk bir pasla Alex'i kaleci Hakan ile karþý karþýya býraktý. Alex savunmanýn müdahelesine raðmen köþe plase bir vuruþla takýmýný Baþkent'te öne geçiren golü buldu.

Alex'in golüyle Fenerbahçe 1-0 öne geçti

javascript:resimAktar%281,8526ales.jpg%29">

24. dakika arka direkte topla buluþan Murat Hacoðlu'nun ortasýnda, ceza
alaný içindeki Volkan topa geliþine vurdu. Meþin yuvarlak, kaleci Rüþtü'de kaldý.

 25. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Alex'in kullandýðý köþe atýþýnda kaelci Hakan'nýn da yaptýð büyük hata sonucu Lugano'nun kafa vuruþuyla bir anda 2. golü buldu. Brezilyalý yýldýz Alex'in ceza sahasýna gönderdiði topa kaelci Hakan çýkýp çýkmamakta büyük tereddüt yaþadý. Geriden gelip iyi yükselen Lugano savunmanýn üzerinden sert bir kafa vuruþuyla topu Ankara aðlarýna takýmýnýn 2. golü olarak býraktý.

Fenerbahçe 5 dakika arayla bulduðu 2 golle, zor geçeceði düþünülen Ankaraspor deplasmanýnda bir anda 2-0 öne geçti.

javascript:resimAktar%281,85241lugano.jpg%29">

32. dakika.
Fenerbahçe Ankara deplasmanýnda rahat bir futbol ortaya koyuyor. Ankara bir türlü sahaya istediði oyunu yansýtabilmiþ deðil.

35. dakika. Ankaraspor, bu anda Fenerbahçe kalesinde gole yaklaþan taraf oldu. Ceza sahasýna yerden gönderilen topu Wederson bacaklarýnýn arasýndan býraktý. Murat Hacýoðlu, savunmanýn müdahele edemediði topu direðin dibinden aðlara göndermek istedi. Vuruþ etkili olmayýnca kaleci çizgisine pralel giden top direðin az farkla yanýndan auta çýktý.

 42. dakika. Ankaraspor'da rakibine sert giren Hürriyet hakemden sarý kart gördü.

Artýk mücadelenin ilk yarýsý için son dakikalar oynanýyor. Fenerbahçe rakibi karþýsýnda 2-0'lýk üstünlüðünü koruyor.

45. dakika. Maçýn son anlarýnda Ankaraspor beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Sol kanattan üst üste kullanýlan köþe atýþlarýndan sonuç gelmedi.

Maçýn normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ilave etti.

Uzatma süresinde baþka gol olmadý. Hakem ilk yarýnýn son düdüðünü çaldý. Fenerbahçe, Ankaraspor deplasmanýnda mücadelinin ilk yarýsýný 2-0 önde kapattý.

MAÇIN ÝKÝNCÝ YARISI OYNANIYOR

 
Aykut Kocaman ikinci yarýya iki oyuncu deðiþikli birden yaparak baþladý. Hürriyet ve Murat Hacýoðlu yerlerini, Mehmet Yýlmaz ve Devran'a býraktý.

Maçýn ikinci yarýsýna Ankaraspor baskýlý baþladý. Fenerbahçe ilk anlarda savunmasýnda dikkatli oynuyor.

48. dakika. Ankara ataðý etkili geliþti. Volkan ile geliþen atakta top sol kanattan ceza sahasýna yaklaþan Wederson'nun önüne oynandý. Brezilyalý futbolcu ceza sahasý dýþýndan kaleyi yokladý. Meþin yuvarlak üstten auta çýktý.

 51. dakika. Sað kanattan geliþen Ankaraspor ataðýnda Devran meþin yuvarlaðý ceza sahasýna ortaladý. Mehmet Yýlmaz topu ayaðýnýn altýndan kaçýrdý. Savunmanýn müdahele edemediði top Jaba'nýn önünde kaldý. Ceza sahasý çizgisi üzerinde Brezilyalý yýldýz adeta Rüþtü'nün koruduðu kaleye bir füze gönderdi. Direðin içine çarpan top Fenerbahçe aðlarýna Ankaraspor golü olarak gitti.

Jaba'nýn bu golüyle mücadelede skor þimdi 2-1 oldu.

javascript:resimAktar%281,8528gol.jpg%29">

 59. dakika. Ankaraspor, Fenerbahçe karþýsýnda bir anda skoru 2-2'ye getirdi. Sað kanattan geliþen atakta Jaba topu sol kanatta bekleyen Wederson'a oynadý. Brezilyalý futbolcu bekletmeden ceza sahasýna ortasýný yaptý. Penaltý noktasý üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Yýlmaz, Lugano ve Edu'nun arasýndan kafa vuruþunu yaptý. Top Rüþtü'nün altýndan Fenerbahçe aðlarýna gitti.

Bu golle Baþkent'te maç 2-2 oldu.

javascript:resimAktar%281,8529gol1.jpg%29">

 63. dakika.
Zico oyuna müdahele etti. Sahadan Kerim Zengin ve Tuncay Þanlý alýndý. Oyuna dahil olan isimler Önder Turacý ve Tümer Metin.

65. dakika.
Maçýn ikinci yarýsýna 2 deðiþiklik ile baþlayan Ankaraspor oyunu Fenerbahçe yarý sahasýna yýðmayý baþardý. Özellikle sol kanattan geliþen etkili ataklarda golleride bulan Baþkent ekibi 2-0 geriden gelerek beraberliði yakaladý.

Fenerbahçe ise ikinci yarýda sanki maç bitmiþ gibi oynamaya baþlayýnca oyundaki hakimiyetini rakibine kaptýrdý.

Zico, Tümer ve Önder'i oyuna sürerek þimdi yeniden sahadak insiyatifi eline almaya çalýþýyor. Ankaraspor ikinci yarýda bambaþka bir  kimlikle mücadele ediyor. 

 70. dakika. Deivid, yerini Semih Þentürk'e býraktý.

80. dakika. Fenerbahçe ataðý Tümer ile geliþti. Tümer Metin, ceza sahasý üzerinde bekleyen Kezman'ý ara pasýyla savunmanýn arkasýna kaçýrdý. Kezman topla buluþtuðu anda þutunu attý. Kaleci Hakan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

  81. dakika. Ankaraspor'da Bilal, yerini Özer'e býraktý.

Artýk maçta son bölümlere girildi. Mücadelede 2-2'lik eþitlik devam ediyor.

Fenerbahçe üstünlük sayýsý için rakip kaleye oyunu yýkmaya çalýþýyor. Ankaraspor bu dakikaya kadar savunmasýnda baþarýlý.

82. dakika. Fenerbahçe sað kanattan köþe atýþý kullandý. Önder ceza sahasý içinde yükselip kafayý vurdu. Meþin yuvarlak kalenin yanýndan auta çýktý.

87. dakika. Mücadelede eþitlik devam ediyor. Oyun bu anlarda Kezman'nýn geçirdiði sakatlýk sonrasý bir süre durdu. Tempo bir türlü yükselmedi. Fenerbahçe istediði baskýyý kurabilmiþ deðil. Ankaraspor özelllikle orta sahada Volkan'nýn etkili bindirmeleriyle savunmasýnda zor anlar yaþýyor.

89. dakika. Maçýn artýk son dakikalar oynanýyor. Ankaraspor savunmasýnda kapanmadýðý gibi üstünlük sayýsýný da bulmaya çalýþýyor. Fenerbahçe tutuk futbolunu sürdürüyor.

90. dakika. Maçýn normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika ilave edildiðini iþaret etti.

 90+1 dakika. Faul ile yerde kalan Appiah, hakeme itiraz edince sarý kart gördü.

90+2. dakika. Uzatma bölümlerinde de son anlar oynanýyor. Fenerbahçe ikinci yarýda adeta sahada yoktu. Ankaraspor rakibine karþý üstün bir futbol sergiledi.

90+4. dakika. Fenerbahçe maçýn son anlarýnda Edu ile üstünlük golüne çok yaklaþtý. Sol kanattan Ümit Özat'ýn ceza sahasýna gönderdiði top arka direkte Edu'nun önünde kaldý. Bu futbolcunun yerden vuruþunda kaleci Hakan kapanarak meþin yuvarlaðýn aðlara gitmesine izin vermedi.

Maçýn uzatma dakikalarýnda baþka gol olmayýnca hakem maçý bitiren düdüðünü çaldý.  Fenerbahçe, 2-0'lýk üstünlüðünü koruyamadýðý maçta Ankara deplasmanýnda 2-2'lik beraberlikle ayrýldý.

MAÇ SONUCU: ANKARASPOR :2-2 :FENERBAHÇE



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat