Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Terim: "Helal olsun demek lazım!"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Terim: "Helal olsun demek lazım!"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
darklevelone Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 382
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı darklevelone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Terim: "Helal olsun demek lazım!"
    Gönderim Zamanı: 12-10-2006 Saat 18:50

 

 A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'ndaki 3. maçında Moldova'yı 5-0 yenerek puanını 9'a yükseltti.

Almanya'nın Frankfurt kentinde seyircisiz oynanan karşılaşmanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, skor ne olursa olsun futbolcularının golü arzulamalarının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, 'Açıkcası maça çok da iyi başladığımız söylenemez. rakip kapandığı için biraz tedirgin olduk, sıkıştık ama belli bir dakikadan sonra oyunun sonuna kadar çok hakim, dikkatli, taktik disiplin içerisinde hem gol buldular hem de bir saniye ciddiyetten de ayrılmadılar. Seyirci ile oynasaydık, o coşkuyla oynasaydık tarihin en büyük rekoru olabilirdi. Ama antrenman maçı havasını bizim çocuklarımız ciddiyete çevirdiler. Deplasmanda oynadığımız bir maç daha geride kaldı. Burada söylenecek tek şey, 4 gün içesirinde iki tane 90 dakika inanılmaz mücadele veren oyuncularımı kutlamak. Helal olsun demek lazım" dedi.

Terim, milli takımın hedefinin ilk üç maçta 3 galibiyet olduğunu hatırlatarak, Yunanistan ve Norveç maçına çok daha kendine güvenen bir takım olarak çıkmak için kazanılan 9 puanın önemli olduğunu ifade etti. Deneyimli teknik adam, bugün ilk hedefi başardıkları için futbolcularını ayrı ayrı kutladığını kaydetti. 93. dakikada bile hala Tuncay'ın 3 kişiyle gol için savaştığının altını çizen Terim, ''Herkes 5. golden sonra bile golü düşünüyor. Bu beni çok sevindirdi. İbrahim genç arkadaşlarına taş çıkartıyor. Servet ve Gökhan yıllardır bir arada oynuyormuş gibiydiler'' diye konuştu.

Terim, Hakan Şükür'ün eleştirilmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

''Futbol zevkli bir oyun, herkes biliyor bu oyunu. Bu nedenle cazip. Eleştiriler olmalı, bana da olmalı, benim ekibime de olmalı, futbolculara da. Biz bu eleştirilerden bir şeyler almalıyız. Kim ne derse desin biz yine de kendi takımımızı kurarız. Grupta herhangi bir şey kazanmış değiliz. Sadece 3 maç kazanıp 9 puan topladık. Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidersek hep beraber gideceğiz. Kavga etmek kolay. Ama çözüm bu değil. Eleştirileri saygıyla karşılıyorum.''


Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci de karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, son derece mutlu olduklarını ifade ederek, "Ama tabi daha bitmedi. 9 puana ulaştık. Ben daha Mayıs ayında söylemiştim. Bu gruptan evvelallah çıkacağız. Herkes bu takıma güvensin, bizlere güvensin. Futbolcularımız bir harikaydı. Bundan sonra daha da iyi olacaklar. Harika bir kadro oluştu. Ülkemiz bu takımla daha çok sevinecek. Herkes bunu görecek. Buna yüreğimle inanıyorum. Herkes özverili şekilde hizmet ediyor. Bizler fahri olarak yaptığımız görevi, vatan sevgisiyle yapıyoruz. Bu milli takımımız. Burada milli takımıza sadece futbolcular, teknik heyet ve federasyon değil herkesin destek vermesi gerekir. Bilhassa medyanın çok destek vermesi gerekir. Tabi eleytiricekler tenkit edecekler. Ancak ben şunu rica ediyorum, yapmış oldukları tenkitlerden sonra rahat uyumaları gerekir. Hisleriymle değil, mantıklarıyla konuşmalarını istiyorum. Elbette hataları yazacaklar. Varsa hatalarımzdan bizler de ders alacağız. Ama üzerine basa basa söylüyorum. Hislerinden kopsunlar, mantıklı olsun. Ülkelerini sevsinler, Türk futbolunu sevsinler Türk milli takımına destek versinler" şeklinde konuştu. 



Düzenleyen darklevelone - 12-10-2006 Saat 18:51
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.145 Saniyede Yüklendi.