Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Terim: "Helal olsun demek lazým!"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1682
Tarih: 04-12-2024 Saat 01:08

Konu: Terim: "Helal olsun demek lazým!"
Mesajı Yazan: darklevelone
Konu: Terim: "Helal olsun demek lazým!"
Mesaj Tarihi: 12-10-2006 Saat 18:50

A Milli Futbol Takýmý, 2008 Avrupa Futbol Þampiyonasý C Grubu'ndaki 3. maçýnda Moldova'yý 5-0 yenerek puanýný 9'a yükseltti.

Almanya'nýn Frankfurt kentinde seyircisiz oynanan karþýlaþmanýn ardýndan bir basýn toplantýsý düzenleyen A Milli Takým Teknik Direktörü Fatih Terim, skor ne olursa olsun futbolcularýnýn golü arzulamalarýnýn kendisini çok mutlu ettiðini belirterek, 'Açýkcasý maça çok da iyi baþladýðýmýz söylenemez. rakip kapandýðý için biraz tedirgin olduk, sýkýþtýk ama belli bir dakikadan sonra oyunun sonuna kadar çok hakim, dikkatli, taktik disiplin içerisinde hem gol buldular hem de bir saniye ciddiyetten de ayrýlmadýlar. Seyirci ile oynasaydýk, o coþkuyla oynasaydýk tarihin en büyük rekoru olabilirdi. Ama antrenman maçý havasýný bizim çocuklarýmýz ciddiyete çevirdiler. Deplasmanda oynadýðýmýz bir maç daha geride kaldý. Burada söylenecek tek þey, 4 gün içesirinde iki tane 90 dakika inanýlmaz mücadele veren oyuncularýmý kutlamak. Helal olsun demek lazým" dedi.

Terim, milli takýmýn hedefinin ilk üç maçta 3 galibiyet olduðunu hatýrlatarak, Yunanistan ve Norveç maçýna çok daha kendine güvenen bir takým olarak çýkmak için kazanýlan 9 puanýn önemli olduðunu ifade etti. Deneyimli teknik adam, bugün ilk hedefi baþardýklarý için futbolcularýný ayrý ayrý kutladýðýný kaydetti. 93. dakikada bile hala Tuncay'ýn 3 kiþiyle gol için savaþtýðýnýn altýný çizen Terim, ''Herkes 5. golden sonra bile golü düþünüyor. Bu beni çok sevindirdi. Ýbrahim genç arkadaþlarýna taþ çýkartýyor. Servet ve Gökhan yýllardýr bir arada oynuyormuþ gibiydiler'' diye konuþtu.

Terim, Hakan Þükür'ün eleþtirilmesi ile ilgili olarak ise þunlarý söyledi:

''Futbol zevkli bir oyun, herkes biliyor bu oyunu. Bu nedenle cazip. Eleþtiriler olmalý, bana da olmalý, benim ekibime de olmalý, futbolculara da. Biz bu eleþtirilerden bir þeyler almalýyýz. Kim ne derse desin biz yine de kendi takýmýmýzý kurarýz. Grupta herhangi bir þey kazanmýþ deðiliz. Sadece 3 maç kazanýp 9 puan topladýk. Avrupa Futbol Þampiyonasý'na gidersek hep beraber gideceðiz. Kavga etmek kolay. Ama çözüm bu deðil. Eleþtirileri saygýyla karþýlýyorum.''

Futbol Federasyonu Baþkanvekili Affan Keçeci de karþýlaþmanýn ardýndan yaptýðý açýklamada, son derece mutlu olduklarýný ifade ederek, "Ama tabi daha bitmedi. 9 puana ulaþtýk. Ben daha Mayýs ayýnda söylemiþtim. Bu gruptan evvelallah çýkacaðýz. Herkes bu takýma güvensin, bizlere güvensin. Futbolcularýmýz bir harikaydý. Bundan sonra daha da iyi olacaklar. Harika bir kadro oluþtu. Ülkemiz bu takýmla daha çok sevinecek. Herkes bunu görecek. Buna yüreðimle inanýyorum. Herkes özverili þekilde hizmet ediyor. Bizler fahri olarak yaptýðýmýz görevi, vatan sevgisiyle yapýyoruz. Bu milli takýmýmýz. Burada milli takýmýza sadece futbolcular, teknik heyet ve federasyon deðil herkesin destek vermesi gerekir. Bilhassa medyanýn çok destek vermesi gerekir. Tabi eleytiricekler tenkit edecekler. Ancak ben þunu rica ediyorum, yapmýþ olduklarý tenkitlerden sonra rahat uyumalarý gerekir. Hisleriymle deðil, mantýklarýyla konuþmalarýný istiyorum. Elbette hatalarý yazacaklar. Varsa hatalarýmzdan bizler de ders alacaðýz. Ama üzerine basa basa söylüyorum. Hislerinden kopsunlar, mantýklý olsun. Ülkelerini sevsinler, Türk futbolunu sevsinler Türk milli takýmýna destek versinler" þeklinde konuþtu. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat