Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fırında Etli Güveç
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Fırında Etli Güveç

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fırında Etli Güveç
    Gönderim Zamanı: 25-10-2008 Saat 16:46
 
 
Malzemeler:

1 kg kemiksiz kuzu kusbaşı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım kg taze fasulye
1.5 su bardağı su
2 patates
3 kabak
2 yeşil dolmalık biber
2 kırmızı salçalık biber
2 domates
10 arpacık sogan
2 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı;

Fasulyeyi temizleyip dograyın. Patates, kabak, dolmalık ve salçalık biberleri temizleyip dograyın. Domatesleri soyup küp küp dograyın. Arpacık soganları ve sarımsagı soyun.

Güveci yaglayın. Eti güvecin ilk katına yayın. Sırasıyla fasulye, sogan, kabak, biberler, patates ve domatesi yerlestirin. Sebzelerin üzerine yag ve su ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

                                                                             ''Afiyet Olsun''

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.152 Saniyede Yüklendi.