Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Dosya Çalıştırırken Dikkat
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Dosya Çalıştırırken Dikkat

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dosya Çalıştırırken Dikkat
    Gönderim Zamanı: 07-04-2010 Saat 13:14

Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Hiçbir zaman download ettiğiniz dosyayı direk olarak çalıştırmayın. Sabit diskinize kaydettikten sonra kullandığınız güvenlik yazılımları ile taratın ve daha sonra çalıştırın. Özellikle .exe, .bat, .com ve .vbs uzantılı dosyalarda daha çok dikkatli olun.



Java Class ve ActiveX
 

İlk olarak tarayıcınızı ActiveX ve Java Class çalıştırmadan önce onay isteyecek şekilde düzenleyin. Güvenmediğiniz web sitelerinden gelen istekleri asla kabul etmeyin. İzin verdiğinizde zararlı yazılımların kurulmasının yanı sıra browser ayarları ve anasayfanızın değişmesinede izin vermiş olursunuz. Internet Explorer kullanıyorsanız, bu ayarlar, Denetim Masası, Internet Seçenekleri, Gçvenlik, Internet altında bulunur. Mozilla, Opera ve Netscape kullanıcıları default olarak Custom Seviyede uyarılırlar.
 

Browser Ayarları

Zararlı kodlar barındıran web siteleri veya programlar tarayıcınızın giriş sayfasını değiştirebilir. Tarayıcınızdaki ayar değişikliklerini sizden onay alarak yapılmasını ayarlamalısınız. Çoğunluklar Internet Explorer kullanan kullanıcılarda, bazı sitelerde, sözkonusu ActiveX kontrollerinin, plug inlerin kurulmasına izin verilmesi, bazı internet ayarlarının aktif hale getirilmesi ile ilgili pop uplara izin verilmesi gerçekleştirir. Bu durum web sayfasında gezinirken tıkladığınız bir link sonucu olabilir.
 
Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.