Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dosya Çalıştırırken Dikkat

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliği / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarınızı Her Türlü Saldırıya Karşı Korumak İçin Yapmanız Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8505
Tarih: 05-10-2024 Saat 20:26


Konu: Dosya Çalıştırırken Dikkat
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Dosya Çalıştırırken Dikkat
Mesaj Tarihi: 07-04-2010 Saat 13:14

Öncelikle şunu söylemekte fayda var. Hiçbir zaman download ettiğiniz dosyayı direk olarak çalıştırmayın. Sabit diskinize kaydettikten sonra kullandığınız güvenlik yazılımları ile taratın ve daha sonra çalıştırın. Özellikle .exe, .bat, .com ve .vbs uzantılı dosyalarda daha çok dikkatli olun.



Java Class ve ActiveX
 

İlk olarak tarayıcınızı ActiveX ve Java Class çalıştırmadan önce onay isteyecek şekilde düzenleyin. Güvenmediğiniz web sitelerinden gelen istekleri asla kabul etmeyin. İzin verdiğinizde zararlı yazılımların kurulmasının yanı sıra browser ayarları ve anasayfanızın değişmesinede izin vermiş olursunuz. Internet Explorer kullanıyorsanız, bu ayarlar, Denetim Masası, Internet Seçenekleri, Gçvenlik, Internet altında bulunur. Mozilla, Opera ve Netscape kullanıcıları default olarak Custom Seviyede uyarılırlar.
 

Browser Ayarları

Zararlı kodlar barındıran web siteleri veya programlar tarayıcınızın giriş sayfasını değiştirebilir. Tarayıcınızdaki ayar değişikliklerini sizden onay alarak yapılmasını ayarlamalısınız. Çoğunluklar Internet Explorer kullanan kullanıcılarda, bazı sitelerde, sözkonusu ActiveX kontrollerinin, plug inlerin kurulmasına izin verilmesi, bazı internet ayarlarının aktif hale getirilmesi ile ilgili pop uplara izin verilmesi gerçekleştirir. Bu durum web sayfasında gezinirken tıkladığınız bir link sonucu olabilir.
 
Saygılar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat