Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ÇORBALAR Gönderim Zamanı: 11-03-2006 Saat 02:00 |
BROKOLİ ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Brokolileri yıkayın ve buket buket ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın.
Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın.
Ardından brokolileri, kıyılmış otları ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın.
Sonra bu karışıma, kremayı da ekleyip mikserden geçirin. İyice hallolunca, tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. İstediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin. |
Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 30 dak. |
½ Kg Brokoli |
100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı) |
1 su bardağı Krema |
1 su bardağı Tavuk Suyu |
Zeytinyağı |
3 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz, Dereotu, Kekik |
ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı |
Tuz, Karabiber |
Sıcak servis yapınız. |
Afiyet olsun...... |
|
|
ÇİFTLİK ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 dakika kadar kavrulur.
Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir.
Su ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır.
Diğer yanda Kıyma tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir. |
250 gr Kıyma |
1 adet dolmalık Kabak |
2 adet orta boy Patates |
2 adet Havuç |
1 baş Kereviz |
2 adet Kuru Soğan |
2 diş Sarımsak |
½ kahve fincanı Un |
10 bardak Su ya da Et Suyu |
5-6 sap Maydanoz |
4 yemek kaşığı Yağ |
1 yemek kaşığı Domates Salçası |
Tuz, Karabiber |
Serviz yapılırken üzerine kıyılmış Maydanoz konur |
Afiyet olsun...... |
DOMATES ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Domatesleri yeşil bölümlerini çıkarıp dörde bölerek, soğanı soyup ikiye keserek tencereye koyun. Üzerine su ya da etsuyunu -hangisi varsa-ilave edin. Sadece su ile yapacaksanız bir tane etsuyu tableti ile birazcık yağ koymayı unutmayın.
Yıkanmış maydanozları, tuzu, bir çay kaşığı karabiberi ve iki kaşık unu tencereye ekleyin.
Karıştırın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve bırakın domatesler iyice yumuşasın. Daha sonra el blenderi ile bütün malzemeyi ezin. El blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz. |
4 - 5 olgun domates, |
1/2 demet maydanoz, |
1 tane soğan, |
2 kaşık un, |
5 - 6 bardak su yada et-tavuk suyu |
tuz ve karabiber |
|
Servis yaparken üzerine isteğe bağlı olarak kaşar peyniri rendesi serpilebilir. Yine küp şeklinde kesilmiş bayat ekmeklerinizi kızartarak içine katabilirsiniz. |
Kışın domateslerin renkleri solgun olursa bir kaşık salça ekleyebilirsiniz. |
Afiyet olsun...... |
DÜĞÜN ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun. İki yumurta ile 3-4 kaşık unu blenderle güzelce karıştırın.
Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten geçirin. İçine bir kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini ekleyin. Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin. |
1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti |
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu |
4 bardak su |
2 yumurta |
3-4 kaşık Un |
Tuz, Kara Biber |
Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir. |
Afiyet olsun...... |
ERZURUM ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurun.Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
İki kaşık salça ve bir lt. suyu kaynatıp köfteleri içine atın.
Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.Diğer tarafta hazıırladığınız sarmısaklı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın. |
300 gr Kıyma |
1 çay bardağı Yıldız Şehriye |
1 adet Kuru Soğan, |
1 Kase Yoğurt |
1 yemek kaşığı Salça |
2 diş Sarımsak |
1 yemek kaşığı Tereyağ |
Nane, Kara Biber, Pul Biber, Tuz |
Servis yaparken tereyağında kızdırılmış pul biber ve nane karışımını üzerine gezdirin. |
|
Afiyet olsun...... |
İRMİK ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.
6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin.
Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın. |
HİNDİ ETİ ELDE ETMEK İÇİN |
1 adet Hindi Butu |
10 bardak su |
1 adet Kuru Soğan |
arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb) |
ÇORBA İÇİN |
6 su bardağı Hindi Suyu |
2 su bardağı Süt |
150 gr Hindi Eti (didiklenmiş) |
½ su bardağı İrmik (100 gr) |
10 adet Taze Nane Yaprağı |
5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı) |
2 adet orta boy Domates |
Tuz, Kara Biber |
Sıcakken Servis Yapın. |
Afiyet olsun...... |
Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:09
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:09 |
KESME ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır.Kara suyu dökülür.
Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar konur. Soğanlar kavrulurken salça eklenir. Etsuyu ya da etsuyu tableti ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir. Haşlanmış mercimekler konur. Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları ve tuz atılır. Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır.
Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir. Bir kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine gezdirilir. |
1 su bardağı Yeşil Mercimek |
½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları |
2 adet Kuru Soğan |
1 tatlı kaşığı Salça |
2 yemek kaşığı Tereyağ |
1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti |
Tuz, Pul Biber, Nane |
Sıcak Sıcak Servis yapınız.. |
Afiyet olsun...... |
Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:11
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:11 |
KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kişi için |
Ayıklanmış Mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dakika daha kaynatılır.
Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. karıştırarark 10-15 dakika daha pişirilir. |
1 su bardağı Su |
2 su bardağı Et Suyu |
2 kahve fincanı Kırmızı Mercimek |
1 kahve fincanı Un |
1 ½ yemek kaşığı Yağ |
Tuz, Kara Biber |
Sıcak Sıcak Servis yapınız.. |
Afiyet olsun...... |
Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:12
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|
kral
Administrator
Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
|
Mesaj Seçenekleri
Thanks(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:12 |
PAZI ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kişi için |
Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin. İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın.
Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir.) yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. |
½ demet Pazı |
½ Kg Yoğurt |
½ su bardağı Aşurelik Buğday |
2 yemek kaşığı Un |
2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti |
2 adet Kuru Soğan |
2 yemek kaşığı Tereyağ |
Tuz, Pul Biber, Nane |
|
“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
|
|