ÇORBALAR
Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=266
Tarih: 21-11-2024 Saat 20:39
Konu: ÇORBALAR
Mesajı Yazan: kral
Konu: ÇORBALAR
Mesaj Tarihi: 11-03-2006 Saat 02:00
BROKOLÝ ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kiþi için |
Brokolileri yýkayýn ve buket buket ayýrýn. Saplarýný kestikten sonra baþlarýný ince ince kýyýn.
Pýrasa ve kereviz saplarýný yýkayýn ve zar þeklinde kestikten sonra, kýsýk ateþte zeytinyaðýnda yumuþayana kadar piþirin. Sonra içlerine ince kýyýlmýþ arpacýk soðanlarýný da katýn.
Ardýndan brokolileri, kýyýlmýþ otlarý ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice piþene kadar 25 dakika kadar kaynatýn.
Sonra bu karýþýma, kremayý da ekleyip mikserden geçirin. Ýyice hallolunca, tekrar kýsýk ateþte 5 dakika ýsýtýn. Ýstediðiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin. |
Hazýrlýk : 15 dak. Piþirme : 30 dak. |
½ Kg Brokoli |
100 gr sebze (pýrasa, kereviz sapý) |
1 su bardaðý Krema |
1 su bardaðý Tavuk Suyu |
Zeytinyaðý |
3 yemek kaþýðý kýyýlmýþ Maydanoz, Dereotu, Kekik |
ince kýyýlmýþ 3 adet Arpacýk Soðaný |
Tuz, Karabiber |
Sýcak servis yapýnýz. |
Afiyet olsun...... |
|
|
ÇÝFTLÝK ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kiþi için |
Bütün sebzeler ince ince kýyýlýr. Sonra yað ile 5 dakika kadar kavrulur.
Üzerine yarým fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra salça eklenir. 5 dakika kadar daha karýþtýrmaya devam edilir.
Su ilave edilir ve sebzeler iyice piþinceye kadar ateþte kaynatýlýr.
Diðer yanda Kýyma tuz ve biberle yoðrulur. Fýndýk büyüklüðünde köfteler yapýlýr. Bunlar da çorbanýn içine katýlýr. 10 dakika kadar daha kaynatýlýr ve ocaktan indirilir. |
250 gr Kýyma |
1 adet dolmalýk Kabak |
2 adet orta boy Patates |
2 adet Havuç |
1 baþ Kereviz |
2 adet Kuru Soðan |
2 diþ Sarýmsak |
½ kahve fincaný Un |
10 bardak Su ya da Et Suyu |
5-6 sap Maydanoz |
4 yemek kaþýðý Yað |
1 yemek kaþýðý Domates Salçasý |
Tuz, Karabiber |
Serviz yapýlýrken üzerine kýyýlmýþ Maydanoz konur |
Afiyet olsun...... |
DOMATES ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kiþi için |
Domatesleri yeþil bölümlerini çýkarýp dörde bölerek, soðaný soyup ikiye keserek tencereye koyun. Üzerine su ya da etsuyunu -hangisi varsa-ilave edin. Sadece su ile yapacaksanýz bir tane etsuyu tableti ile birazcýk yað koymayý unutmayýn.
Yýkanmýþ maydanozlarý, tuzu, bir çay kaþýðý karabiberi ve iki kaþýk unu tencereye ekleyin.
Karýþtýrýn, kaynamaya baþlayýnca ateþi kýsýn ve býrakýn domatesler iyice yumuþasýn. Daha sonra el blenderi ile bütün malzemeyi ezin. El blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebilirsiniz. |
4 - 5 olgun domates, |
1/2 demet maydanoz, |
1 tane soðan, |
2 kaþýk un, |
5 - 6 bardak su yada et-tavuk suyu |
tuz ve karabiber |
|
Servis yaparken üzerine isteðe baðlý olarak kaþar peyniri rendesi serpilebilir. Yine küp þeklinde kesilmiþ bayat ekmeklerinizi kýzartarak içine katabilirsiniz. |
Kýþýn domateslerin renkleri solgun olursa bir kaþýk salça ekleyebilirsiniz. |
Afiyet olsun...... |
DÜÐÜN ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kiþi için |
Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateþe oturtun. Ýki yumurta ile 3-4 kaþýk unu blenderle güzelce karýþtýrýn.
Tenceredeki su kaynamaya baþlamadan un ve yumurta karýþýmýný karýþtýra karýþtýra tencereye ekleyin, tuzunu atýn. Kaynayýncaya kadar karýþtýrmaya devam edin.
Bir iki dakika daha kaynasýn, eðer pütür oluþtuysa süzgeçten geçirin. Ýçine bir kase didiklenmiþ dana ya da tavuk etini ekleyin. Üzerine eritilmiþ ve pul biber ilave edilmiþ tereyaðýný gezdirin. |
1 Kase Haþlanýp didiklenmiþ Dana ya da Tavuk Eti |
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu |
4 bardak su |
2 yumurta |
3-4 kaþýk Un |
Tuz, Kara Biber |
Sýcakken Servis Yapýn. Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir. |
Afiyet olsun...... |
ERZURUM ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kiþi için |
Kýymayý tuz karabiber ve rendelenmiþ soðanla yoðurun.Misket büyüklüðünde köfteler yapýn.
Ýki kaþýk salça ve bir lt. suyu kaynatýp köfteleri içine atýn.
Köftelerin piþmesine yakýn þehriyeleri ekleyin.Diðer tarafta hazýýrladýðýnýz sarmýsaklý yoðurdu karýþtýra karýþtýra tencereye ekleyip ateþten alýn. |
300 gr Kýyma |
1 çay bardaðý Yýldýz Þehriye |
1 adet Kuru Soðan, |
1 Kase Yoðurt |
1 yemek kaþýðý Salça |
2 diþ Sarýmsak |
1 yemek kaþýðý Tereyað |
Nane, Kara Biber, Pul Biber, Tuz |
Servis yaparken tereyaðýnda kýzdýrýlmýþ pul biber ve nane karýþýmýný üzerine gezdirin. |
|
Afiyet olsun...... |
ÝRMÝK ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kiþi için |
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soðan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kýsýk ateþte kaynatýn. Budu ayýrýn, didikleyin ve suyunu süzün.
6 su bardaðý hindi suyunu ve 2 su bardaðý sütü, derin bir tencereye koyun, kýsýk ateþte kaynatmaya baþlayýn. Ýrmiði, hindi suyu ve sütü karýþýma azar azar ve devamlý karýþtýrarak yedirin. Ýrmiðin tamamýný koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayý karýþtýrmaya devam edin.
Çorbaya küçük doðranmýþ domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiþ hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha piþirin. Tencereyi ateþten alýn. Çorbanýza taze soðan ve kýyýlmýþ taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapýn. |
HÝNDÝ ETÝ ELDE ETMEK ÝÇÝN |
1 adet Hindi Butu |
10 bardak su |
1 adet Kuru Soðan |
arzuya göre baharat (defne yapraðý, tane karabiber, maydanoz, kekik vb) |
ÇORBA ÝÇÝN |
6 su bardaðý Hindi Suyu |
2 su bardaðý Süt |
150 gr Hindi Eti (didiklenmiþ) |
½ su bardaðý Ýrmik (100 gr) |
10 adet Taze Nane Yapraðý |
5 adet Taze Soðan (yeþil kýsmý) |
2 adet orta boy Domates |
Tuz, Kara Biber |
Sýcakken Servis Yapýn. |
Afiyet olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:09
KESME ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kiþi için |
Mercimekler ayýklanýp, yýkanýp tuzsuz suda haþlanýr.Kara suyu dökülür.
Baþka bir tencereye bir yemek kaþýðý tereyað ve incecik doðranmýþ soðanlar konur. Soðanlar kavrulurken salça eklenir. Etsuyu ya da etsuyu tableti ile birlikte beþ-altý bardak su ilave edilir. Haþlanmýþ mercimekler konur. Kaynadýktan sonra þehriye ya da evde kesilmiþ hamur parçalarý ve tuz atýlýr. Kesme hamur kullanýldýðý için adý kesme çorbasýdýr.
Hamurlar yumuþayýnca ateþten indirilir. Bir kaþýk eritilmiþ tereyaðý nane ve pul biberle karýþtýrýlýp üzerine gezdirilir. |
1 su bardaðý Yeþil Mercimek |
½ su bardaðý Þehriye yada evde kesilmiþ hamur parçalarý |
2 adet Kuru Soðan |
1 tatlý kaþýðý Salça |
2 yemek kaþýðý Tereyað |
1 su bardaðý Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti |
Tuz, Pul Biber, Nane |
Sýcak Sýcak Servis yapýnýz.. |
Afiyet olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.
|
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:11
KIRMIZI MERCÝMEK ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 4 kiþi için |
Ayýklanmýþ Mercimek 1 bardak su ile iyice piþinceye kadar kaynatýlýr. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katýlarak 1-2 dakika daha kaynatýlýr.
Tencerede yað eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunlarýn üzerine süzüp, piþirdiðimiz mercimekli et suyu yavaþ yavaþ dökülür. karýþtýrarark 10-15 dakika daha piþirilir. |
1 su bardaðý Su |
2 su bardaðý Et Suyu |
2 kahve fincaný Kýrmýzý Mercimek |
1 kahve fincaný Un |
1 ½ yemek kaþýðý Yað |
Tuz, Kara Biber |
Sýcak Sýcak Servis yapýnýz.. |
Afiyet olsun...... |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.
|
Mesajı Yazan: kral
Mesaj Tarihi: 26-03-2008 Saat 17:12
PAZI ÇORBASI |
|
|
Malzemeler ; 6 kiþi için |
Aþurelik buðdayý bol tuzsuz suda piþirin. Ýyice yumuþayýnca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diðer tarafta yoðurt ile unu iyice çýrpýn. Yavaþ yavaþ tencereye ekleyerek karýþtýrýn.
Pazý yapraklarýný (Pazý bulamazsanýz ýspanak da olabilir.) yýkayýp incecik kýyýn. Çorbaya ekleyin. Pazýlar yumuþayýncaya kadar kýsa bir süre kaynatýn. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kývamýný su ekleyerek ayarlayýn.
Soðanlarý küçük küçük doðrayýn. Tereyaðýný eritip soðanlarý renkleri kahverengiye dönüþene kadar kýsýk ateþte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanýn üzerine gezdirip karýþtýrýn. |
½ demet Pazý |
½ Kg Yoðurt |
½ su bardaðý Aþurelik Buðday |
2 yemek kaþýðý Un |
2 su bardaðý Et suyu yada 1 adet tableti |
2 adet Kuru Soðan |
2 yemek kaþýðý Tereyað |
Tuz, Pul Biber, Nane |
------------- “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaþtýracaktýr.
|
|