Çikolata Soslu Tavuk Göğsü |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 15-09-2008 Saat 12:45 |
MALZEMELER: 1 lt. süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket damla sakızı 1 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya SOSU İÇİN: 1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu 2,5 su bardağı süt 1 portakalın kabuğunun rendesi 1 çay kaşığı tarçın YAPILIŞI: Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü sürekli karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın. Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin (isteğe göre) ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin. Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis kokuyor. Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur. Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcamı ıslatıp içine dökün yayın. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın ''Afiyet Olsun''
|
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |