Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5116
Tarih: 27-11-2024 Saat 06:23


Konu: Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Mesaj Tarihi: 15-09-2008 Saat 12:45
 
 
 

MALZEMELER:

1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

SOSU İÇİN:

1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın

YAPILIŞI:

Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü sürekli karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin (isteğe göre) ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin. Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis kokuyor.
Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.
Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcamı ıslatıp içine dökün yayın.
Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın
 
                                                                      ''Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat