Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Cihan: "Jokerim"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Cihan: "Jokerim"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
darklevelone Açılır Kutu Gör
Daimi Üye
Daimi Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-03-2006
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 382
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı darklevelone Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cihan: "Jokerim"
    Gönderim Zamanı: 03-01-2007 Saat 04:27



  Cihan Haspolatlı... G.Saray'ın belki de en çok eleştirilen futbolcusu. Gün geliyor sağ bekte, gün geliyor orta alanda, gün geliyor sol bekte oynuyor. Ama yerini hiç yadırgamıyor.

Sahadaki düzgün duruşunun yanı sıra profesyonelliğiyle de örnek bir isim. Genç futbolcuların haksızlığa uğradığını söyleyen Cihan; sürekli olarak teknik direktörler tarafından farklı bölgelerde oynatılmasını, "Benim için önemli olan G.Saray'da bulunabilmek. Ben jokerim" şeklinde yorumluyor. 


İşte Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın Cihan ile yaptığı röportaj...
 
- G.Saray ligin ilk yarısını liderin 7 puan gerisinde tamamladı. Buna karşın futbolcular 'Şampiyon olacağız' diyor. Bu kadar iddialı olmanızın nedeni nedir?

CİHAN HASPOLATLI: Kendimize güvenmesek bu söylemde bulunmayız. İlk yarı çok maç yaptık. Avrupa arenasından çekilmemizden sonra yükümüz hafifledi. Bu bakımdan daha diri olacağız. Sonuçta geçen yılda 6 puan gerideydik. Sezon sonunda ise şampiyon olan taraf bizdik. Bu yüzden kesinlikle şampiyonluk umudumuz devam ediyor.
 
 - Puan kayıplarını neye bağlıyorsun?
 
C.H.: Açıkca söylemek gerekirse ligde takımlar arasında fark azaldı. Artık son sıradaki bir takım şampiyonluk adayına kök söktürebiliyor. Bunun yanında şanssız maçlar ortaya koyduk. Kaçan penaltılar, yenilen son dakika golleri, hak etmediğimiz puan kayıpları hâlâ gözümün önünde. Bu kez şanssın bizden yana olmasını diliyorum.

 - Gündemde sürekli transfer var. Bu konuya futbolcuların bakışı nasıl?
 
C.H.: Transfer olayına futbolcu karışmaz. Ne var ki takviye G.Saray'ın iyiliği içinse neden olmasın? Bügün bütçe olarak bizden iyi durumda olan kulüpler var. Ama her şeyin para ve transfer olmadığını geçen yıl güzel bir şekilde ispatladığımızı düşünüyorum. F.Bahçe geçmişte de büyük paralar harcadı. Çok büyük futbolcu getirmek yeterli değil. Ortega örneği var. Önemli olan katkı sağlayan oyuncu getirmek.

- F.Bahçe ya da Beşiktaş'tan farklı olduğunuz nokta nedir?

C.H.: Biz kenetlenmensini daha iyi becerebilen bir takımız. Kolay bir şey değildi geçen yıl başardığımız... Takımda arkadaşlık üst düzeyde. Yeri geldi çok büyük maddi sıkıntılar yaşadık. 7-8 ay para alamadık. Ama takımdaki kimya asla bozulmadı. Bizi de mutlu sona bu birliktelik götürdü. En azından kötü zamanda dağılmadık ve dimdik ayakta durduk. F.Bahçe geçmişte de büyük paralar harcadı.

 - Gerets'e yapılan eleştirileri nasıl karşılıyorsun?
 

 C.H.: Yapılan spekülasyonları komik buluyorum. Şampiyon bir takımın teknik direktörü bu kadar eleştirilmeyi bana göre hak etmiyor. Hoca hakkında kötü konuşan oyuncunun olduğuna da inanmıyorum. Ayrıca gol sevincini hocayla paylaşmak çok önemli bir ayrıntı değil. Bu işin sadece şov tarafı.
 
- Peki Gerets nasıl bir hoca?

C.H.: Saha içinde ve dışında disiplinden asla taviz vermeyen bir teknik adam... Bazı yaptırımları vardır. Örneğin idmana geç kalırsanız takıma yemek ısmarlamak zorundasınız.

- Sana dönersek... Ağır şekilde eleştiriliyorsun? Bu eleştiriler seni nasıl etkiliyor?

C.H.: 5-6 yıl önce olsa medyayı ilgiyle izlerdim. Etkilenirdim de... G.Saray'a ilk geldiğim dönemde de benimle ilgili yapılan yorumları ilgiyle izlerdim. Ancak son yıllarda çok takip etmiyorum. Çünkü olayın içinde ben olduğum için kulüpte olan biteni en iyi ben bilebilirim. O kadar asılsız yalan haber var ki bu da beni soğutuyor. Elbette sürekli okuduğum yazarlar da var. Ancak kimi zaman bizlere yapılan eleştiriler çok acımasız. Örneğin Ali Sami Yen'e gelmeyen, antrenmanlarda bizi izlemeyen bazı yazarlar performansımızı neye göre değerlendiriyor? Bunun yanında yapılan yayınlarda şiddet özendiriliyor. Büyük maçlardan önce yapılan yorumlar ne yazık ki gerginliği tırmandırıyor.

 - Bu istikrarının sırrı nedir?
 
 C.H.: Aile terbiyesi ve yetiştirilme tarzı.. İnanılmaz yetenekli oyuncular geldi İstanbul'a. Şimdi ismini bile duymuyoruz. Bu biraz da iradeyle alâkalı. Uyku, dinlenme ve beslenmeye dikkat etmek lazım. Ben hocaya 'Şurada beni oynat' demem. Nerede görev verilirse ya da takımın ihtiyacı nerede varsa orada oynarım. Kocaelispor'dayken orta alanda oynuyordum. G.Saray'a geldikten sonra Fatih hoca (Terim) da bu bölgede oynattı. Hagi'den sonra defansif yönüm ön plana çıktı. Şimdi Gerets, sağ bek ve bazen sol bek oynatıyor. Verilen yerde başarılı olacağıma inanırım. Aslında amaç G.Saray'da oynamak. G.Saray'ın jokeri olmak bence güzel bir duygu.
 
 - Şampiyonluk maçını Ali Sami Yen'de oynamak ister misiniz?
 
 C.H.: F.Bahçe'yle aramızdaki puan farkı 7. Ancak bizim tek dileğimiz şampiyonluk düğümünün Ali Sami Yen'deki maça kalması... Onların sahamızda şampiyonluk turu atmak istemelerini ütopya olarak görüyorum. Biz olamazsak Vestel Manisaspor'un şampiyon olmasını isterim.
 
- Kendinde eksik gördüğün yönler nelerdir?

 C.H.: Tabii ki birçok eksiğim var. Her mevkiinin kendine has özellikleri var. Şu an sağ bekte oynuyorum ve defansımı daha çok geliştirmek zorundayım. İyi olan taraftarlarımı geliştirmem lazım. Hücuma daha çok katkı yapmam, orta yapmam ve top çalmam gerekir. Baktığınız zaman savuma ve hücumu belli ölçüde yapıyorum.

- Hedeflediğin noktada mısın?
 
C.H.: G.Saray'da çok mutluyum. Buradaki sözleşmem 2008'de bitiyor. Ulusal takımda oynuyordum. Bu yıl tekrar ulusal formayı giymek için elimden geleni yaparım. Kendi takımımda farklı bölgelerde oynamamın bana bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Genç futbolcular için neler söyleyeceksin?

C.H.: Gençleri çok seviyoruz. Hiçbir olumsuz taraflarını görmedik. Bazen haksızlığa uğruyorlar. Oynamaları gerekirken oynamıyorlar. Ancak hiçbir zaman olumsuz konuşmuyorlar.

 - Son olarak futbol dışında ne gibi uğraşların var?
 
 C.H.: Kitap okumayı severim. 2-3 yıl öncesine dek psikolojik kitaplar okurdum. Stresle başa çıkmada bunların birçok faydasını gördüm. Kişisel gelişim kitaplarını son dönemde okumuyorum. Futbolla alâkalı kitaplar ilgimi çekmez. Tarihe karşı bir ilgim var.
 
 Nevzat Dindar / Cumhuriyet





02.01.2007





Düzenleyen darklevelone - 03-01-2007 Saat 04:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.