Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cihan: "Jokerim"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2469
Tarih: 24-06-2024 Saat 14:27


Konu: Cihan: "Jokerim"
Mesajı Yazan: darklevelone
Konu: Cihan: "Jokerim"
Mesaj Tarihi: 03-01-2007 Saat 04:27



  Cihan Haspolatlý... G.Saray'ýn belki de en çok eleþtirilen futbolcusu. Gün geliyor sað bekte, gün geliyor orta alanda, gün geliyor sol bekte oynuyor. Ama yerini hiç yadýrgamýyor.

Sahadaki düzgün duruþunun yaný sýra profesyonelliðiyle de örnek bir isim. Genç futbolcularýn haksýzlýða uðradýðýný söyleyen Cihan; sürekli olarak teknik direktörler tarafýndan farklý bölgelerde oynatýlmasýný, "Benim için önemli olan G.Saray'da bulunabilmek. Ben jokerim" þeklinde yorumluyor. 


Ýþte Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ýn Cihan ile yaptýðý röportaj...
 
- G.Saray ligin ilk yarýsýný liderin 7 puan gerisinde tamamladý. Buna karþýn futbolcular 'Þampiyon olacaðýz' diyor. Bu kadar iddialý olmanýzýn nedeni nedir?

CÝHAN HASPOLATLI: Kendimize güvenmesek bu söylemde bulunmayýz. Ýlk yarý çok maç yaptýk. Avrupa arenasýndan çekilmemizden sonra yükümüz hafifledi. Bu bakýmdan daha diri olacaðýz. Sonuçta geçen yýlda 6 puan gerideydik. Sezon sonunda ise þampiyon olan taraf bizdik. Bu yüzden kesinlikle þampiyonluk umudumuz devam ediyor.
 
 - Puan kayýplarýný neye baðlýyorsun?
 
C.H.: Açýkca söylemek gerekirse ligde takýmlar arasýnda fark azaldý. Artýk son sýradaki bir takým þampiyonluk adayýna kök söktürebiliyor. Bunun yanýnda þanssýz maçlar ortaya koyduk. Kaçan penaltýlar, yenilen son dakika golleri, hak etmediðimiz puan kayýplarý hâlâ gözümün önünde. Bu kez þanssýn bizden yana olmasýný diliyorum.

 - Gündemde sürekli transfer var. Bu konuya futbolcularýn bakýþý nasýl?
 
C.H.: Transfer olayýna futbolcu karýþmaz. Ne var ki takviye G.Saray'ýn iyiliði içinse neden olmasýn? Bügün bütçe olarak bizden iyi durumda olan kulüpler var. Ama her þeyin para ve transfer olmadýðýný geçen yýl güzel bir þekilde ispatladýðýmýzý düþünüyorum. F.Bahçe geçmiþte de büyük paralar harcadý. Çok büyük futbolcu getirmek yeterli deðil. Ortega örneði var. Önemli olan katký saðlayan oyuncu getirmek.

- F.Bahçe ya da Beþiktaþ'tan farklý olduðunuz nokta nedir?

C.H.: Biz kenetlenmensini daha iyi becerebilen bir takýmýz. Kolay bir þey deðildi geçen yýl baþardýðýmýz... Takýmda arkadaþlýk üst düzeyde. Yeri geldi çok büyük maddi sýkýntýlar yaþadýk. 7-8 ay para alamadýk. Ama takýmdaki kimya asla bozulmadý. Bizi de mutlu sona bu birliktelik götürdü. En azýndan kötü zamanda daðýlmadýk ve dimdik ayakta durduk. F.Bahçe geçmiþte de büyük paralar harcadý.

 - Gerets'e yapýlan eleþtirileri nasýl karþýlýyorsun?
 

 C.H.: Yapýlan spekülasyonlarý komik buluyorum. Þampiyon bir takýmýn teknik direktörü bu kadar eleþtirilmeyi bana göre hak etmiyor. Hoca hakkýnda kötü konuþan oyuncunun olduðuna da inanmýyorum. Ayrýca gol sevincini hocayla paylaþmak çok önemli bir ayrýntý deðil. Bu iþin sadece þov tarafý.
 
- Peki Gerets nasýl bir hoca?

C.H.: Saha içinde ve dýþýnda disiplinden asla taviz vermeyen bir teknik adam... Bazý yaptýrýmlarý vardýr. Örneðin idmana geç kalýrsanýz takýma yemek ýsmarlamak zorundasýnýz.

- Sana dönersek... Aðýr þekilde eleþtiriliyorsun? Bu eleþtiriler seni nasýl etkiliyor?

C.H.: 5-6 yýl önce olsa medyayý ilgiyle izlerdim. Etkilenirdim de... G.Saray'a ilk geldiðim dönemde de benimle ilgili yapýlan yorumlarý ilgiyle izlerdim. Ancak son yýllarda çok takip etmiyorum. Çünkü olayýn içinde ben olduðum için kulüpte olan biteni en iyi ben bilebilirim. O kadar asýlsýz yalan haber var ki bu da beni soðutuyor. Elbette sürekli okuduðum yazarlar da var. Ancak kimi zaman bizlere yapýlan eleþtiriler çok acýmasýz. Örneðin Ali Sami Yen'e gelmeyen, antrenmanlarda bizi izlemeyen bazý yazarlar performansýmýzý neye göre deðerlendiriyor? Bunun yanýnda yapýlan yayýnlarda þiddet özendiriliyor. Büyük maçlardan önce yapýlan yorumlar ne yazýk ki gerginliði týrmandýrýyor.

 - Bu istikrarýnýn sýrrý nedir?
 
 C.H.: Aile terbiyesi ve yetiþtirilme tarzý.. Ýnanýlmaz yetenekli oyuncular geldi Ýstanbul'a. Þimdi ismini bile duymuyoruz. Bu biraz da iradeyle alâkalý. Uyku, dinlenme ve beslenmeye dikkat etmek lazým. Ben hocaya 'Þurada beni oynat' demem. Nerede görev verilirse ya da takýmýn ihtiyacý nerede varsa orada oynarým. Kocaelispor'dayken orta alanda oynuyordum. G.Saray'a geldikten sonra Fatih hoca (Terim) da bu bölgede oynattý. Hagi'den sonra defansif yönüm ön plana çýktý. Þimdi Gerets, sað bek ve bazen sol bek oynatýyor. Verilen yerde baþarýlý olacaðýma inanýrým. Aslýnda amaç G.Saray'da oynamak. G.Saray'ýn jokeri olmak bence güzel bir duygu.
 
 - Þampiyonluk maçýný Ali Sami Yen'de oynamak ister misiniz?
 
 C.H.: F.Bahçe'yle aramýzdaki puan farký 7. Ancak bizim tek dileðimiz þampiyonluk düðümünün Ali Sami Yen'deki maça kalmasý... Onlarýn sahamýzda þampiyonluk turu atmak istemelerini ütopya olarak görüyorum. Biz olamazsak Vestel Manisaspor'un þampiyon olmasýný isterim.
 
- Kendinde eksik gördüðün yönler nelerdir?

 C.H.: Tabii ki birçok eksiðim var. Her mevkiinin kendine has özellikleri var. Þu an sað bekte oynuyorum ve defansýmý daha çok geliþtirmek zorundayým. Ýyi olan taraftarlarýmý geliþtirmem lazým. Hücuma daha çok katký yapmam, orta yapmam ve top çalmam gerekir. Baktýðýnýz zaman savuma ve hücumu belli ölçüde yapýyorum.

- Hedeflediðin noktada mýsýn?
 
C.H.: G.Saray'da çok mutluyum. Buradaki sözleþmem 2008'de bitiyor. Ulusal takýmda oynuyordum. Bu yýl tekrar ulusal formayý giymek için elimden geleni yaparým. Kendi takýmýmda farklý bölgelerde oynamamýn bana bir zararý olacaðýný düþünmüyorum.

Genç futbolcular için neler söyleyeceksin?

C.H.: Gençleri çok seviyoruz. Hiçbir olumsuz taraflarýný görmedik. Bazen haksýzlýða uðruyorlar. Oynamalarý gerekirken oynamýyorlar. Ancak hiçbir zaman olumsuz konuþmuyorlar.

 - Son olarak futbol dýþýnda ne gibi uðraþlarýn var?
 
 C.H.: Kitap okumayý severim. 2-3 yýl öncesine dek psikolojik kitaplar okurdum. Stresle baþa çýkmada bunlarýn birçok faydasýný gördüm. Kiþisel geliþim kitaplarýný son dönemde okumuyorum. Futbolla alâkalý kitaplar ilgimi çekmez. Tarihe karþý bir ilgim var.
 
 Nevzat Dindar / Cumhuriyet





02.01.2007






Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat