Çatal Çörek |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Fırtına
Moderator Kayıt Tarihi: 11-09-2008 Konum: Turkey Status: Aktif Değil Points: 689 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Fırtına
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12-09-2008 Saat 12:48 |
Malzemeler;
1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)
1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 200 gram eritilmiş margarin 2.5 tatlı kaşığı mahlep 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Çörek otu
Hazırlanışı; Yumurtanın beyazı, ılık su, sıvı yağ, margarin, yoğurt , mahlep, tuz, şeker yoğurma kabında iyice karıştırılır.Kabartma tozu elenmiş un ilave edilerek çok iyi yoğrulur. (Yağlı hamur olduğu için iyice yoğurmak gerekiyor.)Üzeri örtülüp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir. Hamurdan parçalar kopartılarak çubuklar yapılır .İstenilen uzunlukta iki çubuk biribirine uçlardan elle yapıştırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ekildikten sonra sıcak fırında 180 derecede pişirilir. ''Afiyet Olsun'' Düzenleyen Fırtına - 14-09-2008 Saat 11:03 |
|
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |