http://img1.blogcu.com/images/k/a/d/kadininmutfagi/catal.jpg -
Malzemeler;
1 yumurta (sarýsý üzeri için ayrýlýr)
1 çay bardaðý yoðurt
1 çay bardaðý sývý yað
1 çay bardaðý ýlýk su
200 gram eritilmiþ margarin
2.5 tatlý kaþýðý mahlep
1 çay kaþýðý tuz
2 tatlý kaþýðý toz þeker
1 paket kabartma tozu
Aldýðý kadar un
Çörek otu
Hazýrlanýþý;
Yumurtanýn beyazý, ýlýk su, sývý yað, margarin, yoðurt , mahlep, tuz, þeker yoðurma kabýnda iyice karýþtýrýlýr.Kabartma tozu elenmiþ un ilave edilerek çok iyi yoðrulur. (Yaðlý hamur olduðu için iyice yoðurmak gerekiyor.)Üzeri örtülüp buzdolabýnda yarým saat kadar dinlendirilir. Hamurdan parçalar kopartýlarak çubuklar yapýlýr .Ýstenilen uzunlukta iki çubuk biribirine uçlardan elle yapýþtýrýlarak yaðlý kaðýt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarýsý sürülüp, çörek otu ekildikten sonra sýcak fýrýnda 180 derecede piþirilir.
''Afiyet Olsun''
-------------
Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum
|