Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Binlerce eleman alınacak !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Binlerce eleman alınacak !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
manolya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 12-11-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 106
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı manolya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Binlerce eleman alınacak !!!
    Gönderim Zamanı: 13-11-2008 Saat 14:30
 
 
 
 
 
Küresel kriz Türk Telekom'u durduramadı. Telekom, binlerce eleman alacak.

Telekom CEO'su Paul Doany, "Yavaşlamıyoruz. yeni insanları işe almaya devam ediyoruz" dedi.

Küresel mali kriz, ekonomik durgunluk olarak kendini hissettirmeye başlarken Türk Telekom’dan istihdam atağı ve ‘yatırımlara devam’ mesajı geldi. Ekonomik krizden fazla etkilenmediklerini ifade eden Türk Telekom CEO’su Paul Doany, eleman alımlarına ve yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Türkiye genelinde toplam 2 bin 100 yeni mühendis ve teknikeri istihdam eden Türk Telekom, yeni mühendisleri, 6 gün sürecek uyum programına aldı. Program boyunca Türk Telekom’un reklam yüzü olan ünlü showman Cem Yılmaz, eğitmenler ve uzman konuşmacılar, Türk Telekom’un yeni çalışanlarıyla bir araya gelecek.

13 BİN MÜHENDİS BAŞVURDU

Yeni alınan mühendis ve teknikerlerin, Türk Telekom Operasyon Başkanlığı altında yer alan Telekomünikasyon Şebekeleri, Bilişim Ağları, İşletme ve Bakım Direktörlükleri gibi teknik birimlerde görev alacağı bildirildi. Türk Telekom’daki bu pozisyonlar için 4 bin 800’ü mühendis ve 8 bin 200’ü tekniker olmak üzere toplam 13 bin başvuru yapıldı. 21 farklı grupta 63 seçicinin aktif olarak görev aldığı işe alım sürecinde 13 bin aday arasından toplam 2 bin 100 mühendis ve tekniker seçildi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, yeni işe alınanlar için açılan kurslardan bazılarına bizzat katılacağını ifade etti. Geçtiğimiz sene yaklaşık 800 yeni mezunu işe aldıklarını hatırlatan Doany ‘Bu sene toplam sayı, yaklaşık 2 bin 100 civarında ve işe alımlara devam edeceğiz. Çünkü uygun eğitimli, genç insanları işe almak, şirketin değişimidir. Bunu tüm ülke çapında uyguluyoruz ve bu tabi ki bir değişimin başlangıcı’ dedi.

KRİZDEN FAZLA ETKİLENMEDİK

Küresel krizden fazla etkilenmediklerini ifade eden Doany ‘Aslında bu küresel kriz, doğal olarak finansal sektörü etkiledi. Bu nedenle bankalar, kredi sağlayacak ya da kredi koşullarını değiştirecek durumda değiller. Neyse ki, borcumuzun olduğu bir durumda değiliz, şirket mali açıdan çok iyi durumda. Ancak tabii ki yerel ekonominin üzerinde durgunluk gibi bir etkisi olabilir. Bunun işaretlerini uluslararası olarak görmeye başladık. Bu dönem boyunca da çok büyük etki olacağına inanmıyorum’ dedi.

Çağrı merkezine 400 kişi alabiliriz

Paul Doany 2009’da da insan kaynakları değişimi çerçevesinde eleman alımlarına devam edeceklerini bu kapsamda örneğin halen bin 400 olan çağrı merkezi çalışan sayısını da piyasa koşullarına bağlı olarak 2 bine çıkarabileceklerini ifade etti. Doany, bu yıl Türk Telekom ve Avea olarak yatırımlarının daha önce üst sınır olarak açıkladıkları 1.7 milyar YTL civarında gerçekleşeceğini söyledi.

Kaynak

Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır
Yukarı Dön
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-11-2008 Saat 14:45

 Evet bu haber güzel manolya ya teşekkürler  güzel bir konu açmış...  Bence iş arıyanlar bir an önce vaşvuruda bulunsun...


Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.