Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Binlerce eleman alýnacak !!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5558
Tarih: 29-09-2024 Saat 01:32


Konu: Binlerce eleman alýnacak !!!
Mesajı Yazan: manolya
Konu: Binlerce eleman alýnacak !!!
Mesaj Tarihi: 13-11-2008 Saat 14:30
 
 
http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20081113013555_telekom.jpg">
 
 
 
Küresel kriz Türk Telekom'u durduramadý. Telekom, binlerce eleman alacak.

Telekom CEO'su Paul Doany, "Yavaþlamýyoruz. yeni insanlarý iþe almaya devam ediyoruz" dedi.

Küresel mali kriz, ekonomik durgunluk olarak kendini hissettirmeye baþlarken Türk Telekom’dan istihdam ataðý ve ‘yatýrýmlara devam’ mesajý geldi. Ekonomik krizden fazla etkilenmediklerini ifade eden Türk Telekom CEO’su Paul Doany, eleman alýmlarýna ve yatýrýmlara devam edeceklerini söyledi. Türkiye genelinde toplam 2 bin 100 yeni mühendis ve teknikeri istihdam eden Türk Telekom, yeni mühendisleri, 6 gün sürecek uyum programýna aldý. Program boyunca Türk Telekom’un reklam yüzü olan ünlü showman Cem Yýlmaz, eðitmenler ve uzman konuþmacýlar, Türk Telekom’un yeni çalýþanlarýyla bir araya gelecek.

13 BÝN MÜHENDÝS BAÞVURDU

Yeni alýnan mühendis ve teknikerlerin, Türk Telekom Operasyon Baþkanlýðý altýnda yer alan Telekomünikasyon Þebekeleri, Biliþim Aðlarý, Ýþletme ve Bakým Direktörlükleri gibi teknik birimlerde görev alacaðý bildirildi. Türk Telekom’daki bu pozisyonlar için 4 bin 800’ü mühendis ve 8 bin 200’ü tekniker olmak üzere toplam 13 bin baþvuru yapýldý. 21 farklý grupta 63 seçicinin aktif olarak görev aldýðý iþe alým sürecinde 13 bin aday arasýndan toplam 2 bin 100 mühendis ve tekniker seçildi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, yeni iþe alýnanlar için açýlan kurslardan bazýlarýna bizzat katýlacaðýný ifade etti. Geçtiðimiz sene yaklaþýk 800 yeni mezunu iþe aldýklarýný hatýrlatan Doany ‘Bu sene toplam sayý, yaklaþýk 2 bin 100 civarýnda ve iþe alýmlara devam edeceðiz. Çünkü uygun eðitimli, genç insanlarý iþe almak, þirketin deðiþimidir. Bunu tüm ülke çapýnda uyguluyoruz ve bu tabi ki bir deðiþimin baþlangýcý’ dedi.

KRÝZDEN FAZLA ETKÝLENMEDÝK

Küresel krizden fazla etkilenmediklerini ifade eden Doany ‘Aslýnda bu küresel kriz, doðal olarak finansal sektörü etkiledi. Bu nedenle bankalar, kredi saðlayacak ya da kredi koþullarýný deðiþtirecek durumda deðiller. Neyse ki, borcumuzun olduðu bir durumda deðiliz, þirket mali açýdan çok iyi durumda. Ancak tabii ki yerel ekonominin üzerinde durgunluk gibi bir etkisi olabilir. Bunun iþaretlerini uluslararasý olarak görmeye baþladýk. Bu dönem boyunca da çok büyük etki olacaðýna inanmýyorum’ dedi.

Çaðrý merkezine 400 kiþi alabiliriz

Paul Doany 2009’da da insan kaynaklarý deðiþimi çerçevesinde eleman alýmlarýna devam edeceklerini bu kapsamda örneðin halen bin 400 olan çaðrý merkezi çalýþan sayýsýný da piyasa koþullarýna baðlý olarak 2 bine çýkarabileceklerini ifade etti. Doany, bu yýl Türk Telekom ve Avea olarak yatýrýmlarýnýn daha önce üst sýnýr olarak açýkladýklarý 1.7 milyar YTL civarýnda gerçekleþeceðini söyledi.

http://www.veteknoloji.com/binlerce-eleman-alinacak--9319-.html - Kaynak


-------------

Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 13-11-2008 Saat 14:45

 Evet bu haber güzel manolya ya teþekkürler  güzel bir konu açmýþ...  Bence iþ arýyanlar bir an önce vaþvuruda bulunsun...



-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat