Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilgisayar Güvenliği / Computer Security > Güvenlik / Security Makaleleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yerel ağınız tehlikede!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Yerel ağınız tehlikede!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
megabros Açılır Kutu Gör
Security Professional
Security Professional
Simge

Kayıt Tarihi: 08-06-2009
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 752
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı megabros Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yerel ağınız tehlikede!
    Gönderim Zamanı: 06-04-2010 Saat 18:13

Bu uyarıya kulak verin: Yerel ağınızdaki tüm bilgisayarlar tehlikede;

 
 
 
Eğer sunucunuz güvenli değilse, kullanıcılarınız da değil!

Trojan.Flush.M olarak adlandırılan yeni bir virüs, yerel ağlardaki sunucu makineyi hedef alıyor. Sunucu makinedeki DHCP protokolünü değiştiren virüs, daha sonra bu sunucuya bağlanan yerel ağdaki tüm bilgisayarların DNS ayarlarını kendi istediği gibi değiştirebiliyor ve bu noktadan sonra artık internette girip çıkacağınız tüm siteleri virüs kontrol etmeye başlıyor. Üstelik diğer bilgisayarların Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları da şart değil!

Güvenlik uzmanları bu virüsün, sunucu makineyi ele geçirdikten sonra güvenliği en üst düzeyde bile olsa ağdaki tüm bilgisayarları ele geçirebileceği için son derece tehlikeli olduğunu söylüyorlar. Sistemdeki diğer makinelerin Windows işletim sistemi kullanıyor olmaları şart olmadığı için, bu durumda virüs bilgisayar dışındaki cihazları da etkileyebiliyor. Yani yerel ağ üzerinden internete bağlanan iPhone ve benzeri taşınabilir cihazlar da artık tehdit altında.

Uzmanlar şu an için yerel ağ yöneticilerinin ilk alabilecekleri önlemin DNS sunucuları yakın takibe almak olduğunu söylüyor. Gerekli durumlarda 64.86.133.51 ve63.243.173.162 IP numaralarını kara listeye almanın da faydalı olacağını ekliyorlar.

Saygılar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.180 Saniyede Yüklendi.