Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yerel aðýnýz tehlikede!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8472
Tarih: 31-05-2024 Saat 07:28


Konu: Yerel aðýnýz tehlikede!
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Yerel aðýnýz tehlikede!
Mesaj Tarihi: 06-04-2010 Saat 18:13

Bu uyarýya kulak verin: Yerel aðýnýzdaki tüm bilgisayarlar tehlikede;

 
 
 
Eðer sunucunuz güvenli deðilse, kullanýcýlarýnýz da deðil!

Trojan.Flush.M olarak adlandýrýlan yeni bir virüs, yerel aðlardaki sunucu makineyi hedef alýyor. Sunucu makinedeki DHCP protokolünü deðiþtiren virüs, daha sonra bu sunucuya baðlanan yerel aðdaki tüm bilgisayarlarýn DNS ayarlarýný kendi istediði gibi deðiþtirebiliyor ve bu noktadan sonra artýk internette girip çýkacaðýnýz tüm siteleri virüs kontrol etmeye baþlýyor. Üstelik diðer bilgisayarlarýn Windows iþletim sistemi kullanýyor olmalarý da þart deðil!

Güvenlik uzmanlarý bu virüsün, sunucu makineyi ele geçirdikten sonra güvenliði en üst düzeyde bile olsa aðdaki tüm bilgisayarlarý ele geçirebileceði için son derece tehlikeli olduðunu söylüyorlar. Sistemdeki diðer makinelerin Windows iþletim sistemi kullanýyor olmalarý þart olmadýðý için, bu durumda virüs bilgisayar dýþýndaki cihazlarý da etkileyebiliyor. Yani yerel að üzerinden internete baðlanan iPhone ve benzeri taþýnabilir cihazlar da artýk tehdit altýnda.

Uzmanlar þu an için yerel að yöneticilerinin ilk alabilecekleri önlemin DNS sunucularý yakýn takibe almak olduðunu söylüyor. Gerekli durumlarda 64.86.133.51 ve63.243.173.162 IP numaralarýný kara listeye almanýn da faydalý olacaðýný ekliyorlar.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat