Bilginin Adresi Homepage
Forum Home Forum Home > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  New Posts New Posts RSS Feed - Acı Biberli Domates Turşusu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

REKLAM ALANI

El dokuma Konya Kilim, Kayseri Kilim, Antik Milas Halı, Antik Yörük Kilim, Hint Kilim

Konya Kilimleri Kayseri Kimleri Yörük İran ve Antika Kilimler Hint Kilimleri

Yeni ve 2. El İnşaat Yapı Malzemeleri

Masa iskele, Beton Paspayı, Kalıpaltı iskele, Güvenlikli iskele

Fayer İnşaat Ergenekon İnşaat


Acı Biberli Domates Turşusu

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Fırtına View Drop Down
Moderator
Moderator
Avatar

Joined: 11-09-2008
Location: Turkey
Status: Offline
Points: 689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fırtına Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Acı Biberli Domates Turşusu
    Posted: 24-09-2008 at 17:21


Malzemeler:

4 kilo ufak açık yeşil acı biber
2 kilo domates (salçalık)
2 su bardağı sirke
30 diş sarımsak
12 çorba kaşığı kaya tuzu
Maydanoz veya dereotu
 
NOT:Malzemeleri isterseniz ihtiyaca göre orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz.

Yapılışı:

Domatesleri geniş bir kabın içinde rendeleyin.
Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza edin.
 
                                      ''Afiyet Olsun''

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.063 seconds.