Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acı Biberli Domates Turşusu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5333
Tarih: 20-04-2024 Saat 08:58


Konu: Acı Biberli Domates Turşusu
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Acı Biberli Domates Turşusu
Mesaj Tarihi: 24-09-2008 Saat 17:21


Malzemeler:

4 kilo ufak açık yeşil acı biber
2 kilo domates (salçalık)
2 su bardağı sirke
30 diş sarımsak
12 çorba kaşığı kaya tuzu
Maydanoz veya dereotu
 
NOT:Malzemeleri isterseniz ihtiyaca göre orantılı bir şekilde azaltabilirsiniz.

Yapılışı:

Domatesleri geniş bir kabın içinde rendeleyin.
Biberlerin sapını kesin.
Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp tüm malzemeleri harmanlayın ve kavanozlara doldurun.
Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
Serin bir yerde muhafaza edin.
 
                                      ''Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat